Putin: Rusija će učiniti sve da pomogne ljudima u Donbasu

07.07.2022

16:20

0

Rusija nastavlja da učestvuje u aktivnostima G20

Putin: Rusija će učiniti sve da pomogne ljudima u Donbasu
putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusija i njeno rukovodstvo nameravaju da učine sve da pomognu ljudima koji žive i rade u Donbasu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin obraćajući se pobednicima takmičenja "Lideri Rusije".

- Rusija i ruska vlada, rusko rukovodstvo učiniće sve da pomognu ljudima koji tamo žive i rade, rekao je on, preneo je TASS.

On je pohvalio nameru jednog od pobednika takmičenja da preuzme funkciju zamenika ministra prosvete i nauke samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

- Činjenica da ste doneli ovu odluku dokazuje da nemate za cilj neku jeftinu karijeru, već da služite otadžbini, posebno narodu, istakao je Putin.

- To je za svaku pohvalu, rekao je predsednik Rusije.

Rusija nastavlja da učestvuje u aktivnostima G20 kao država

Predsednik Rusije Vladimir Putin doneće odluku o formatu učešća na predstojećem samitu Grupe 20 najrazvijenih ekonomija sveta (G20) u Indoneziji, kako se događaj bude bližio, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Kako se samit bude bližio, predsednik će doneti odluku o najboljem formatu učešća na događaju, poručio je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li je doneta odluka o Putinovom učešću na samitu G20 u novembru, prenosi agencija TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike