Brazilska plaćenica poginula u Ukrajini! Od modnih pista i glume do svetskih ratišta i snajpera (VIDEO)

06.07.2022

18:52

0

Talita de Vale je u Ukrajini služila u takozvanoj Legiji stranaca

Brazilska plaćenica poginula u Ukrajini! Od modnih pista i glume do svetskih ratišta i snajpera (VIDEO)
ukrajina AP22169600625135 copy - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Brazilski snajperista Talita de Vale, nekada foto-model, poginula je nedaleko od Harkova, gde se borila na ukrajinskoj strani.

Prema rečima brata 39-godišnje plaćenice, ona se ugušila u bunkeru, gde se krila od artiljerijske vatre, piše brazilski "Globo".

- Talita je provela samo tri nedelje u Ukrajini, gde je kao snajperista pružala podršku pešadijskim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine. Tokom borbi krajem juna bila je odsečena od svoje jedinice, nakon čega se sklonila u bunker koji je već bio zahvatio požar, gde je umrla od gušenja. Pokušao je da je spase njen sunarodnik Daglas Burigo, ali je i on preminuo - navodi list.

Iz brazilske periferije, gde je rođena, Talita se preselila u Sao Paulo, gde je započela svoju karijeru kao model i glumica. Zatim je studirala pravo i radila kao zastupnica za prava životinja.

Kasnije je odlučila da učestvuje u „pravednoj borbi“ i pridružila se kurdskim Pešmergama tokom njihove borbe protiv DAEŠ-a ( teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), kod kojih je bila obučena da rukuje snajperom.

- Bila je spremna da uzme oružje, ali je bila miroljubiva i želela da spasava ljude i životinje - naveo je Talitin brat, ignorišući njeno zanimanje snajperiste koje ima malo zajedničkog sa miroljubivošću.

Talita de Vale je u Ukrajini služila u takozvanoj Legiji stranaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike