Podvodni dronovi za prevoz droge zaplenjeni u Španiji: Neobične sprave mogu da ponesu 200 kilograma tereta (VIDEO)

05.07.2022

15:26

0

Policija je zaplenila i veliku količinu narkotika, uključujući 145 kilograma hašiša, 8 kilograma marihuane, kao i više od 157.000 evra u gotovini

Podvodni dronovi za prevoz droge zaplenjeni u Španiji: Neobične sprave mogu da ponesu 200 kilograma tereta (VIDEO)
Printscreen Twitter/policia

Španska policija zaplenila je tri bespilotna podvodna drona sposobna da prenesu velike količine narkotika preko Gibraltarskog moreuza, koji povezuje Maroko i Španiju, saopštile su u ponedeljak vlasti.

Ovo je prvi put da je španska policija uspela da zapleni ovakvo vozilo. Ovi dronovi navodno je trebalo da budu isporučeni francuskim dilerima droge za prevoz kokaina. Tokom akcije uhapšeno je i osam osumnjičenih.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, u toku je sklapanje dve bespilotne letelice, a druga je bila skoro spremna za rad. Svaka od njih mogla je da ponesu do 200 kilograma tereta.

- Ovi uređaji bi mogli da omoguće trgovcima drogom da prenesu velike količine narkotika preko Gibraltarskog moreuza - saopštila je policija.

Vlasti kažu da je banda ubacivala lažna dna u vozila za prevoz droge. Policajci su otkrili do 13 vozila različitih tipova koja su se koristila za trgovinu drogom, a neke od pregrada u prikolicama mogle su da prime 800 kilograma tereta.

 

 

Policija je takođe zaplenila veliku količinu narkotika, uključujući 145 kilograma hašiša, 8 kilograma marihuane, kao i više od 157.000 evra u gotovini.

Istraga je trajala 14 meseci i utvrđeno je da su uhapšeni pružali logističke usluge raznim kriminalnim grupama sa klijentima u Italiji, Francuskoj i Danskoj.

Španija je i dalje glavni centar trgovine drogom zbog svoje blizine Maroku, vodećem proizvođaču kanabisa i tranzitnoj tački za pošiljke kokaina u Evropu. Španija takođe ima bliske veze sa bivšim kolonijama u Južnoj Americi, ozloglašenim po proizvodnji kokaina.

 

Bonus video

Facebook/Grčka info

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti