Tinejdžerka (17) objasnila kako se odbranila od ajkule: Iako će ostati bez noge, njen vedri duh je sve zadivio (VIDEO)

05.07.2022

08:28

0

Autor: N. Pavlović

Brat joj je pritekao u pomoć i spasao je

Tinejdžerka (17) objasnila kako se odbranila od ajkule: Iako će ostati bez noge, njen vedri duh je sve zadivio (VIDEO)
edison-ajkula - Copyright Youtube/CBS Miami

Tinejdžerka Edison Betea (17) lovila je školjke u vodama Kiton Biča, na Floridi, kada ju je zgrabila ajkula.

- Nisam znala šta da radim, ali sam znala da bi ajkule trebalo da udarite u nos kako bi pobegle, a nisam mogla da se okrenem da bih je tako udarila, tako da sam počela da je bijem po licu i udarila sam je u oči. Pokušala sam da je skinem prstima sa sebe, ali tada me je ugrizla za ruku - rekla je hrabra devojka.

Pozivala je u pomoć, a uspeo je da čuje njen brat Ret Vilingam, inače vatrogasac.

- Čuo sam neku buku, kao da ju je nešto uplašilo. Ustao sam, ali je nisam video. Onda je izronila i video sam ajkulu i krv, i doplivao do nje - objasnio je.

Nakon što je uspeo da otera neman, Ret je sestru stavio na jedan čamac i zaustavio je krvarenje na njenoj nozi. Što je brže mogao, otišao je do kopna kako bi je prebacili u bolnicu.

Edison i dalje saniraju povrede.

Kako su naveli lekari, rana na nozi je velika, a naneta je značajna šteta mekom tkivu. Operisana je kako bi se osposobio protok krvi u nozi.

Ipak, ozbiljne povrede nisu narušile njen vedri duh. Sedela je u krevetu okruženom plišanim ajkulama iako joj je amputacija noge zakazana za četvrtak.

- Biće lakše tako. Da budem iskrena, jedva čekam da se to završi, ne mogu više da ležim u krevetu. Svi koji me poznaju, znaju da u svemu vidim humor, tako da sada sedim ovde sa plišanim ajkulama. Mislim da je to simpatično, samo želim da izvučem najbolje iz ove situacije - navela je za CNN.

Uprkos svemu, Edison kaže da, kada se oporavi, planira da se vrati u vodu.

- Ajkula je tu uvek bilo, jednostavno se dogodilo da me napadne tog dana. Živela sam 17 godina bez napada ajkula, ne plašim se da se vratim - poručila je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike