Ruski kosmonauti osvajanje Luganska proslavili u svemiru (FOTO)

04.07.2022

10:11

0

Kijev je rekao da će se njihove trupe pregrupisati

Ruski kosmonauti osvajanje Luganska proslavili u svemiru (FOTO)
Roskosmos - Copyright Roscosmos Space Agency via AP

Ruski kosmonauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) danas su proslavili to što su ruske snage stavile pod kontrolu Lugansku oblast na istoku Ukrajine.

Roskosmos, ruska svemirska agencija, opisala je zauzimanje oblasti Luganska kao "dan oslobođenja" za proslavu i na Zemlji i u svemiru.

Agencija je objavila slike kosmonauta Olega Artemjeva, Denisa Matvejeva i Sergeja Korsakova kako se osmehuju dok drže zastave samoproglašene Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike.

- Ovo je dugoočekivani dan na koji su stanovnici okupiranih oblasti Luganske oblasti čekali osam godina - napisao je Roskosmos na Telegramu.

- Uvereni smo da će 3. jul 2022. zauvek ostati u istoriji (Luganske Narodne) Republike - istakli su oni.

Rusija je saopštila u nedelju da su ruske i snage LNR stavile pod punu kontrolu region Luganska nakon što su zauzele njen poslednji veliki grad Lisičansk.

Ukrajina, koja je obećala da će povratiti izgubljenu teritoriju, saopštila je da su se njene trupe povukle sa poslednjeg preostalog bastiona u regionu kako bi spasile živote svojih vojnika.

Kijev je rekao da će se njegove trupe pregrupisati kako bi pokrenule kontraofanzivu uz pomoć zapadnog oružja dugog dometa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike