Lukašenko otkrio gde će se voditi sledeće borbe za podelu sveta: Simptomi su se već pojavili

03.07.2022

08:24

0

Beloruski predsednik je naglasio da je nakon masovnih protesta u Kazahstanu ranije ove godine upozoravao na opasnost od destabilizacije situacije u Uzbekistanu

Lukašenko otkrio gde će se voditi sledeće borbe za podelu sveta: Simptomi su se već pojavili
Aleksandar Lukašenko - Copyright Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da će sledeći okršaj u borbi za preraspodelu sveta biti u Srednjoj Aziji i da su simptomi koji ukazuju na to već pojavili.

- Amerikanci hoće da dominiraju... žele unipolarni svet, a one koji dižu glavu bombarduju... Razlog je nastanak novih odnosa u svetu - multipolarnosti. Danas se vodi borba ne samo za naš postsovjetski prostor, njegov evropski deo, danas je počela borba za Srednju Aziju, gde su i naše bivše sovjetske republike - rekao je Lukašenko povodom Dana nezavisnosti Belorusije.

On je naglasio da je nakon masovnih protesta u Kazahstanu ranije ove godine upozoravao na opasnost od destabilizacije situacije u Uzbekistanu.

- Pogledajte - Republika Karakalpakstan... navodno nešto nije navedeno u ustavu i sada se ona podigla. Ne, počeli su da uzdrmavaju Uzbekistan. I danas se već izjavljuje da su tamo stranci umešali ruke. Oni neće otići iz Kazahstana. Tamo je situacija komplikovana - kazao je Lukašenko.

- Srednja Azija se, kao i mi, našla između dve vatre: s jedne strane su Evropljani i Amerikanci, sa druge je Kina koja veoma pomaže Srednjoj Aziji da opstane. Ovaj okršaj će biti u Srednjoj Aziji u najskorije vreme, simptomi toga su se već pojavili - zaključio je beloruski predsednik, naglasivši da će „svet biti podeljen“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike