Zelenski prvo pominjao Ratove zvezda, sad Rusiju poredi sa Voldemorom?!

22.06.2022

21:13

0

Još jedno obraćanje ukrajinskog predsednika

Zelenski prvo pominjao Ratove zvezda, sad Rusiju poredi sa Voldemorom?!
zelenski - Copyright Ludovic Marin, Pool via AP

Ukrajinski predsednik, Vladimir Zelenski, uporedio je danas Rusiju sa zlikovcem Lordom Voldemorom iz knjiga o Hariju Poteru.

Zelenski je to rekao u razgovoru sa studentima univerziteta u Torontu, kada je jedan student primetio da su ga njegove pristalice poredile sa britanskim vođom iz Drugog svetskog rata Vinstonom Čerčilom i Harijem Poterom, izmišljenim dečakom čarobnjakom koji je pobedio svog najvećeg neprijatelja Voldemora.

On je zahvalio na ovakvim poređenjima i dodao da je Hari Poter bolji od Voldemora.

- Znamo ko je Voldemor u ovom ratu, a ko Hari Poter, tako da znamo kako će se rat završiti - rekao je Zelenski.

Zelenski, sada već poznat po svojoj neobičnoj marketinškoj kampanji, u okviru koje se svakog dana obraća parlamentu neke države ili učestvuje na brojnim sastancima, prošle nedelje se na konferenciji u Parizu pojavio u vidu holograma. Tada je ruske trupe uporedio sa negativcima iz čuvenog filmskog serijala.

- Neobično je za predsednike ili predsednike vlada da koriste hologram kako bi se obratili ljudima, ali ovo nije jedini deo Ratova zvezda koji koristimo u praksi. Pobedićemo imperiju! - rekao je.

Podsetimo, Zelenski je bivši komičar koji je nekada u popularnoj TV seriji "Sluga naroda" igrao profesora koji slučajno postaje predsednik.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike