Ministarka optužena za silovanje: Pacijentkinje kažu da ih je primorala na ginekološki pregled

22.06.2022

17:25

0

Francuski mediji objavili su da se radi o takozvanom ginekološkom silovanju

Ministarka optužena za silovanje: Pacijentkinje kažu da ih je primorala na ginekološki pregled
francuska - Copyright AP Photo/Michel Spingler

Parisko tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom optužbi za silovanje protiv Hrisule Zaharopulu, francuske ministarke za razvoj i međunarodnu saradnju.

Istraga je otvorena zbog optužbi da je Zaharopulu, po zanimanju ginekolog, pre nego što je postala članica francuske vlade ginekološki pregledala dve žene bez njihovog pristanka.

Francuski zakon definiše silovanje kao svaki čin seksualne penetracije počinjen nad drugima nasiljem, prinudom, pretnjom ili iznenađenjem.

Prva prijava za silovanje protiv Zaharopulove podneta je krajem maja, ubrzo nakon njenog imenovanja za državnog sekretara, a druga je podneta prošle nedelje, saopštilo je danas parisko tužilaštvo i dodalo da je naložilo istragu.

Francuski mediji objavili su da se radi o takozvanom ginekološkom silovanju, odnosno o penetraciji koja je urađena bez saglasnosti tokom medicinskog pregleda.

Ranije su za silovanje optuženi i ministar unutrašnjih poslova Francuske Džerald Darmanen i Demijen Abad, ministar solidarnosti, autonomije i osoba sa invaliditetom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike