Četiri brata godinama seksualno zlostavljala dečaka (11), zarazili ga i HIV-om: Mališan preminuo od zadobijenih povreda

14.06.2022

13:44

0

Najstariji brat preminuo je od AIDS-a prošle godine, dok su meštani iz naselja došli u zgradu suda, gde su fizički nasrnuli na jednog od njih

Četiri brata godinama seksualno zlostavljala dečaka (11), zarazili ga i HIV-om: Mališan preminuo od zadobijenih povreda
ilustracija - Copyright Profimedia

Jedanaestogodišnjak iz Bolivije koji je godinama trpeo seksualno zlostavljanje četiri brata preminuo je od povreda koje je zadobio tokom njihovog iživljavanja.

Dečak je pao u komu i u subotu imao dva srčana udara. Nakon drugog lekari nisu uspeli da mu pomognu i mogli su samo da proglase smrt.

Ispostavilo se da je dečak godinama zlostavljan, a četira brata koja su ga maltretirala, stari 15, 17, 23 i 28 godina, čak su ga zarazili i HIV-om.

Da dečak trpi zlostavljanje svoje braće saznalo se tek prošle nedelje, kada je njegova majka ispričala detalje dvogodišnjeg maltretiranja.

Najstariji brat preminuo je od AIDS-a prošle godine, dok su meštani iz naselja došli u zgradu suda, gde su fizički nasrnuli na jednog od braće.

Posle toga on je prebačen u zatvor, a jedan od maliletne braće u dom. Drugi maloletnik je, kako pišu mediji, pobegao u Čile.

Maltretirani dečak otkrio je da su ga braća seksualno zlostavljala kad se saznalo da je HIV pozitivan. Čim je saznala za to, porodica je slučaj prijavila policiji.

Nakon što je mališan preminuo u bolnici u Santa Kruzu, oglasio se i predsednik Bolivije Luis Arse, koji je dečakovu braću nazvao čistim zlom.

- Ovakva tragedija ne sme da prođe nekaženjeno. Nezamislivo je prihvatiti toliko zla protiv jednog nevinog deteta. Njegovoj porodici nudimo svu našu podršku i izražavamo naše najdublje saučešće - poručio je predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike