"U Ukrajini smo ubili 74 Hrvata, beležimo svakog stranog plaćenika"

18.06.2022

13:58

0

Autor: 24sedam

Ministarstvo odbrane Ruske federacije objavilo je tablicu koja, kako tvrde, sadrži broj „plaćenika“ koji su došli da se bore u Ukrajini

"U Ukrajini smo ubili 74 Hrvata, beležimo svakog stranog plaćenika"
hrvatiukrajina - Copyright Printscreen/Facebook

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da su u Ukrajini ubijena 74 hrvatska "plaćenika".

Ministarstvo odbrane Ruske federacije objavilo je tablicu koja, kako tvrde, sadrži broj „plaćenika“ koji su došli da se bore u Ukrajini protiv ruske invazije, broj ubijenih, broj onih koji su napustili Ukrajinu, kao i broj preostalih boraca u Ukrajini.

„Beležimo prisutnost svakog stranog plaćenika“

- Rusko Ministarstvo odbrane prati i beleži prisutnost svakog stranog plaćenika u Ukrajini - objavili su na svojim veb stranicama.

Tvrde da u borbene operacije nisu uključeni samo plaćenici, nego i oni koji su došli da obučavaju ukrajinske vojnike i da pomažu u popravcima zapadnog oružja koje je poslato u Ukrajinu.

 

Foto: Printskrin/ Telegram/ Info kanal Operacija Z
 

 

U tablici koju su objavili Rusi tako tvrde da je u Ukrajinu od 24. februara, dakle od početka ruske invazije, stiglo 204 hrvatskih državljana. Od toga ih je, tvrdi rusko Ministarstvo obrane, 74 ubijeno, 51 je napustio zemlju, pa ih je sa jučerašnjim datumom u Ukrajini ostalo 79.

Da podsetimo, juče je Vlada crne Gore objavila da je jedan državljanin njihove zemlje ubijen na ratištu u Ukrajini. Prema pisanju crnogorskih medija, on je takođe bio plaćenik, ali i da u ratu učestvuje još jedan njihov državljanin. Prema njihovim navodima, on je živ. Crnogorcu koji je ubijen još nije utvrđen identitet.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike