"Rusija može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina": Bizmark je ovako govorio o bratskom narodu

13.06.2022

19:57

0

Veliki vojskovođa je još u 19. veku predosetio težnje današnjeg Zapada

"Rusija može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina": Bizmark je ovako govorio o bratskom narodu
Oto fon Bizmark profimedia-0147312162 copy - Copyright Profimedia

Nemački vojskovođa i kancelar Oto fon Bizmark još u 19. veku jasno je govorio o potrebi zemalja Zapada da naprave duboke podele među jedno te istim narodom što Rusi i Ukrajinci nesporno jesu. 

Govorio je ovako:

- Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela istog naroda i gledati kako brat ubija brata - pričao je Bizmark.

Upravo na tome radi Zapad poslednjih 100 godina. Dokaz za to su kako Prvi svetski rat, i rusofobija toga vremena, tako i suludi Hitlerov plan kojim je napadnut tadašnji SSSR. I tada kao i danas Zapad snažno teži da od Rusije odvoji neodvojivo. 

Od početka krize u Ukrajini 2014. godine dominantan je diskurs podela na dobro i zlo bez ikakvih nijansi, u smislu Rusija je zlo, a Zapad i njegove vrednosti - dobro.

- Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalnom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvest jednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme - govorio je dalje nemački vojskovođa.

Tri veka kasnije živimo ono što je nemački vojskovođa i kancelar, koji je spojio 25 država u Nemačko carstvo, dobro prozreo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike