Stoltenberg otkrio recept za mir: Ukrajina će morati da ustupi deo teritorije

13.06.2022

12:15

0

Istakao je i da će Alijansa nastaviti da podržava vlasti u Kijevu, ali i da će se istovremeno truditi svim silama da izbegne eskalaciju sa Rusijom

Stoltenberg otkrio recept za mir: Ukrajina će morati da ustupi deo teritorije
Jens Stoltenberg - Copyright AP Photo/Virginia Mayo

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da postoji mogućnost da će Ukrajina morati da ustupi deo teritorije kako bi se uspostavio mir.

- Mir u Ukrajini je moguć. Pitanje je samo koju cenu ste spremni da platite za taj mir. Koliko ste spremni da žrtvujete teritorije, nezavisnosti, suvereniteta, slobode i demokratije. To je veoma složena moralna dilema - rekao je Stoltenberg na pres-konferenciji sa predsednikom Finske Saulijem Ninistom.

Istakao je i da će Alijansa nastaviti da podržava vlasti u Kijevu, ali i da će se istovremeno truditi svim silama da izbegne eskalaciju sa Rusijom.

Upravo iz tog razloga NATO je odbio da pošalje svoje jedinice na teritoriju Ukrajine, a takođe je odbacio i mogućnost uvođenja zone zabrane letenja, precizirao je Stoltenberg.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da se u svetu polako pojavljuje „zamor“ zbog situacije u Ukrajini kao i da pojedine strane pokušavaju da nateraju kijevske vlasti da pristanu na dogovor sa Moskvom koji im ne odgovara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike