Ukrajinski nacionalisti ga nisu poneli prilikom povlačenja: Ruska vojska pronašla oružje koje je Zapad slao Kijevu (VIDEO)

13.06.2022

18:20

0

Među zaplenjenim naoružanjem najčešće se sreću američki protivtenkovski raketni sistemi „Džavelin“ i švedski NLAV, kao i protivtenkovske mine nemačke proizvodnje

Ukrajinski nacionalisti ga nisu poneli prilikom povlačenja: Ruska vojska pronašla oružje koje je Zapad slao Kijevu (VIDEO)
ukrajina-oružje - Copyright AP Photo/Andrew Marienko

Ukrajinski nacionalisti u žurbi tokom povlačenja ostavljaju naoružanje koje su Kijevu isporučile zapadne zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema rečima ruskih vojnika, među zaplenjenim naoružanjem najčešće se sreću američki protivtenkovski raketni sistemi „Džavelin“ i švedski NLAV, kao i protivtenkovske mine nemačke proizvodnje.

- Zanimljiv je ukrajinski automatski bacač granata UAG-40. Želim da napomenem da se od ruskog bacača granata i sovjetske verzije razlikuje po NATO kalibru. Imamo i verziju američkog mitraljeza „Brauning M2" velikog kalibra i municiju za švedski bacač granata „Karl Gustav" kalibra 84 milimetra. Ovako nešto još nismo videli - ispričao je šef skladišta zaplenjenog oružja Maksim.

 

 

 

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je da će Ukrajini biti upućen novi paket vojne pomoći koji će obuhvatiti i višecevne bacače raketa HIMARIS.

Kako je navedeno, Kijevu će biti isporučena četiri ova sistema. U Vašingtonu ističu da su ih ukrajinske vlasti uverile da neće koristiti to oružje za napade na objekte na teritoriji Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike