Konačno otkriveno! Merkel saopštila šta je uzrok drhtavice o kojoj je brujao svet (VIDEO)

08.06.2022

08:06

0

Autor: J.S.J.

Upitana kako je trenutno, Merkelova je kazala da se sada lično oseća odlično

Konačno otkriveno! Merkel saopštila šta je uzrok drhtavice o kojoj je brujao svet (VIDEO)
Tanjug/Fabian Sommer/dpa via AP/predsednik.rs

Da li je ona zaista dobro – pitanje je koje se postavljalo u celoj Nemačkoj od kada je kancelarka Angela Merkel 2019. godine čak tri puta u tri nedelje pretrpela napad drhtavice u javnosti.

Bivša nemačka kancelarka govorila je sinoć, u prvom javnom nastupu pred novinarima nakon odlaska sa vlasti, i o ličnim stvarima, kao što je drhtavica na kraju njenog mandata, koja je zabrinula mnoge Nemce.


Upitana za drhvaticu, koja je bila uočljiva prilikom prve posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Merkelova je rekla da je to bilo vezano za smrt njene majke.


-To je bilo vezano za smrt moje majke, i nakon toga, i strah da ponovo dođem u takvu situaciju", prenela je iskreno ono što se čuvalo kao tajna dok je bila na vlasti.

Upitana kako je trenutno, Merkelova je kazala da se sada lično oseća odlično.

-Zamišljala sam nešto drugačije vreme posle mog mandata, a i 24. februar bio je prava prekretnica. Lepo je raditi i druge stvari nakon što sam dobrovoljno napustila funkciju. Naravno ostajem uvek političko biće - objasnila je ona.

Merkelova je istakla da je odlučila da ne izađe ponovo na izbore pošto je posle 16 godina na vlasti primetila da ponekad nije bila više toliko borbena kao osam godina pre.

„Za mene je to bio pravi trenutak. U demokratiji je normalno da ljudi, koji su izabrani, mogu biti i razvlašćeni. Zemlje u kojima toga nema su mi sumnjive", objasnila je bivša nemačka kancelarka.

Ona je govorila i o trenutnoj sutuiaciji u Ukrajini. 

 

Bonus video

Tanjug

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi