Policija pet puta pucala na trudnu ženu: Nije htela da legne zbog stomaka, oni je na silu oborili na zemlju! (VIDEO)

31.05.2022

15:21

0

Svedok je rekao da je žena digla ruke nekoliko trenutaka pre nego što je upucana

Policija pet puta pucala na trudnu ženu: Nije htela da legne zbog stomaka, oni je na silu oborili na zemlju! (VIDEO)
2 - Copyright Printscreen Youtube/We Woke Now

Policajci iz Misurija pucali su pet puta na Afroamerikanku dok je pokušavala da pobegne od hapšenja zbog sumnje da je pokušala da obije automobil bez obzira na to što im je pokazala da je nenaoružana i rekla im da je trudna, tvrdi jedan od svedoka.

- Ubili su je! O moj Bože, ubili su je - čuje se kako žena viče u snimcima koje je snimila nakon pucnjave do koje je došlo u petak uveče u Kanzas Sitiju.

- O moj Bože, upucali su je i još joj stavljaju lisice - čuje se kako žena komentariše dok snima.

Policija je potvrdila da su policajci pucali na Leonu Hejl (26) reagujući na izveštaje o oružanoj krađi automobila u 20 časova. Ona je još uvek živa, ali je zadobila teške povrede i prebačena je u bolnicu, gde je u stabilnom stanju.

Muški vozač je pobegao kada su ga policajci zaustavili, a Hejl je upucana dok je pokušavala da pobegne, rekla je patrola na auto-putu države Misuri, koja istražuje pucnjavu u koju je umešan policajac.

Svedok je rekao da je žena digla ruke nekoliko trenutaka pre nego što je upucana.

Međutim, svedok koji je to snimio napisao je na Fejsbuku da je, pre nego što je krenula da beži, Hejl „podigla ruke i razgovarala sa njima da pokaže da nema oružje u ruci“.

Svedok, koja je medijima dala samo ime Šedanja, takođe je rekao da je Hejl odbila da legne na zemlju samo zato što je policajcima rekla da je trudna.

- Htela je da sarađuje, uplašila se, otrčala je i ubili su je... nije u redu! - uzviknula je u svom videu koji je napravila na mestu događaja.

Šedanja je, međutim, rekla da je Hejl upozorila na to da se u autu nalazi pištolj. Policija je kasnije potvrdila da je u blizini pronađen pištolj.

 

 

- Ona „nije izvukla oružje na njih. Nije imala ništa u ruci - insistirala je Šedanja.

- Jedan dva tri četiri pet. Sećam se toga jer nije prestalo. Pucali su pet puta. Sećam se da sam videla da je udarila o zemlju i ukočila sam se - rekla je, dodajući da su i njeni sinovi, od 1, 10 i 13 godina, takođe bili istraumirani što su to videli.

Privremeni načelnik policije u Kanzas Sitiju, Džozef Mabin, rekao je za KCTV da njegovi policajci „nikada ne žele da se nađu u ovakvim situacijama“.

- Ovo je praznični vikend. Vreme je za prijatelje. Nije vreme za nasilje - rekao je on za medije u petak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike