Rasulo u Kašmiru: U neredima ubijeno šest militanata, stradali i novinarka i policajac (FOTO)

26.05.2022

09:56

0

Proteste je pokrenula odluka suda u Nju Delhiju, koji je u sredu osudio na doživotnu robiju separatističkog lidera Kašmira Jasina Malika zbog finansiranja "terorističkih" aktivnosti i drugih zločina

Rasulo u Kašmiru: U neredima ubijeno šest militanata, stradali i novinarka i policajac (FOTO)
Tan2022-5-25_152559137_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Dar Yasin

U prethodna 24 sata indijske bezbednosne snage ubile su šestoricu militanata u Kašmiru, dok su ekstremisti ubili televizijsku novinarku i jednog policajca, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Sud u Nju Delhiju je u sredu osudio na doživotnu robiju separatističkog lidera Kašmira Jasina Malika zbog finansiranja "terorističkih" aktivnosti i drugih zločina, preneo je Rojters.

Prodavnice i firme u Kašmiru ostale su zatvorene drugi dan zaredom usled protesta zbog presude, dok je policija pritvorila 10 ljudi zbog bacanja kamenja i uzvikivanja raznih slogana ispred Malikovog doma.

Indija i Pakistan drže delove Kašmira i smatraju teritoriju svojom.

Uglavnom hinduistička Indija bori se protiv oružane pobune u svom delu regiona od kasnih osamdesetih godina prošlog veka.

- Po tri militanta (organizacija) Džaiš-e-Mohamad i Laškar-e-Taiba ubijeni su u dva odvojena oružana sukoba u Kašmiru od srede - rekao je za Rojters šef policije u Kašmiru Vidžaj Kumar.

On je dodao da je policija izgubila jednog svog člana u okršajima.

Kumar je kazao i da su militanti ubili i 35-godišnju TV voditeljku Amrin Bat u sredu uveče.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike