Rad od kuće uštedeo bi italijanskom biznisu 12,5 milijardi godišnje, ali bi "stradali" restorani, maloprodaja i transportni sektor

24.05.2022

21:44

0

Autor: I. P.

6,2 miliona radnika u Italiji moglo da radi svoj posao putem rada na daljinu

Rad od kuće uštedeo bi italijanskom biznisu 12,5 milijardi godišnje, ali bi "stradali" restorani, maloprodaja i transportni sektor
pexels-antoni-shkraba-4348401 - Copyright Pexels

Ako bi rad od kuće trajno postao norma na poslovima za koje je pogodan, to bi uštedelo italijanskom biznisu oko 12,5 milijardi evra godišnje, navodi se u izveštaju koji je u utorak predstavio Confesercenti.

U izveštaju se navodi da bi 6,2 miliona radnika u Italiji moglo da radi svoj posao putem rada na daljinu, a što bi značilo da bi sa puteva "nestalo" 4,9 miliona putnika u privatnim vozilima ili javnom prevozu.

Poslovno udruženje je, međutim, dodalo da bi italijanski restorani, maloprodaja i transportni sektori izgubili oko 25 milijardi evra prihoda godišnje ako bi rad od kuće postao norma. 

Ukoliko se tome doda da su u Italiji u funkciji 8.073 radara koji slikaju i mere brzinu vozila, za čije prekoračenje su predviđene visoke kazne, "gubici" postaju još veći.

"Autoveloks" je jedno od najomraženijih sredstava među Italijanima, jer se često postavlja ne samo na auto-putevima, već i u gradovima gde je teško u momentu preći sa jedne u drugu brzinu. Italijani tako često kažu da "vlast to radi da bi napunila svoje džepove".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike