Salvini odlučno: Treba odložiti prijem Finske i Švedske u NATO - sve što udaljava od mira treba staviti na listu čekanja!

15.05.2022

10:14

0

Lider Lige je rekao da "slanje oružja neće pomoći“ da se postigne mir.

Salvini odlučno: Treba odložiti prijem Finske i Švedske u NATO - sve što udaljava od mira treba staviti na listu čekanja!
finska švedska nato - Copyright Pixabay

Lider desničarske italijanske partije Liga, koja je deo vladajuće koalicije, Mateo Salvini, rekao je da treba odložiti prijem Finske i Švedske u NATO, i dodao da slanje novog naoružanja Ukrajini ne doprinosi mirnom rešavanju situacije.

Salvinijeve reči sa subotnjeg skupa Lige u Rimu prenosi list "Il Fato kuotidiano".

- Ne sada. Sve što udaljava od mira treba staviti na listu čekanja - rekao je on o proširenju NATO, prenose RIA Novosti.

Govoreći o novim isporukama italijanskog naoružanja Ukrajini, što bi trebalo da bude novi paket vojne pomoći, lider Lige je rekao da "slanje oružja neće pomoći“ da se postigne mir.

Finska je spremna da uputi zvaničan zahtev za članstvo u NATO početkom sledeće nedelje, izjavio je danas finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto za japanski javni servis NHK.

- Ukoliko parlament odobri, najverovatnije ćemo do sredine nedelje podneti zahtev. Švedska će razmotriti ovo pitanje otprilike u isto vreme - kazao je Havisto, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Finska je spremna za bilo kakav razvoj događaja na svojoj granici koju deli sa Rusijom, ali bi volela da situacija u toj oblasti ostane mirna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike