Španska policija uhapsila jednog od najtraženijih begunaca u Britaniji: Zaplenjena ogromna količina droge i oružja! (FOTO/ VIDEO)

15.05.2022

20:45

0

Autor: I. P.

Britanska policija sumnja da je Dejvid Ungi (30) umešan u kobnu pucnjavu 2015. godine

Španska policija uhapsila jednog od najtraženijih begunaca u Britaniji: Zaplenjena ogromna količina droge i oružja! (FOTO/ VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Španska policija uhapsila je jednog od najtraženijih britanskih begunaca, za kojim je raspisana poternica zbog njegove uloge u ubistvu tinejdžera.

Britanska policija sumnja da je Dejvid Ungi (30) umešan u kobnu pucnjavu 2015. godine u Liverpulu, kada je na 18-godišnjeg Vinija Vodingtona pucano dok je vozio motocikl. 

Na njega je ispaljeno više hitaca  kroz prozor automobila.

Dvojica muškaraca osuđena su za ubistvo 18-godišnjaka 2016. godine, ali treći osumnjičeni za kojim traga policija Mersisajda, Ungi, još uvek je u bekstvu.

Osumnjičeni je takođe, tražen i zbog povezanosti sa trgovinom heroinom. 

Ungi je napustio Britaniju manje od 24 sata nakon što je Vaddington ubijen.

On je uhapšen zajedno sa još trojicom muškaraca dok je prošlog četvrtka ulazio u teretanu u tržnom centru u Coin-u (Andaluzija), u okviru zajedničke operacije u kojoj su učestvovale španske vlasti, britanska Nacionalna agencija za kriminal. 

 

 

Policajci su iz prilikom pretresa zaplenili vatreno oružje kalibra 9 mm Ruger i municiju, navodi se u saopštenju policije.

Policijskim pretresom Ungijeve rezidencije pronađeni su mitraljez i još dva pištolja, kao i „brojna municija“, 15 kilograma kokaina i 19 kilograma hašiša, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike