Srbi i Albanci pohapšeni u Španiji: Uzgajali kanabis u iznajmljenim brvnarama!

10.05.2022

16:05

0

Policija je zaplenila skoro 4.000 biljaka marihuane u različitim fazama rast

Srbi i Albanci pohapšeni u Španiji: Uzgajali kanabis u iznajmljenim brvnarama!
Španska policija - Copyright Profimedia

Policija Španije je uhapsila devet članova kriminalne grupe čiji su članovi albanske i srpske nacionalnosti. Oni su masovno uzgajali kanabis u planinskim brvnarama koje su iznajmljivali u provinciji Valensiji.

Dvojica albanskih kriminalaca, koji su vođe grupe, "porobili" su uzgajivače marihuane. Morali su da spavaju u kolibama da bi nadgledali plantaže i jedva da su napuštali parcele. Sedam od devet osoba uhapšenih u operaciji završilo je u zatvoru prošle subote.

Policija je zaplenila skoro 4.000 biljaka marihuane u različitim fazama rasta, sušare za pupoljke, 25.000 evra u gotovini, lampe, reflektore, ovlaživače, transformatore, ventilatore, mašinu za brojanje računa i raznu dokumentaciju kao što su pasoši i kreditne kartice, navodi se u izveštajima.

Među sedam zatvorenih su i dvojica vođa bande.

Unapred platili kiriju, nelegalno koristili struju

Vođe bande su u gotovini i unapred uplatile iznose koje su dogovorili sa vlasnicima brvnara za kirije. Takođe su izvršili nekoliko nelegalnih priključivanja svetla kako bi uštedeli struju u kućama koje su imale više priključenih uređaja.

Policija nastavlja sa istragom kako bi identifikovala druge moguće članove ove bande.

Privedeni se terete za krivična dela protiv javnog zdravlja, pripadnost kriminalnoj grupi i prevaru sa električnom energijom, navodi se u pravnim izvorima.

Operacija protiv droge je takođe rezultirala zaplenom skoro 4.000 biljaka marihuane i velikog broja uređaja koje su trgovci koristili da bi ubrzali uzgoj.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike