Kadirov se obratio Erdoganu: "Ne dozvolite da vas zavaraju zločinci, ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve"

15.05.2022

21:11

0

On je naglasio da u podrumima „Azovstalja“ „fašistički zločinci drže civile, koristeći ih kao živi štit“

Kadirov se obratio Erdoganu: "Ne dozvolite da vas zavaraju zločinci, ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve"
AP Photo/Burhan Ozbilici Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se turskim vlastima uz podsećanje da se u metalurškom kombinatu „Azovstalj“ u Marijupolju nalaze zločinci umešani u brutalna ubistva civila u Donbasu.

- U administraciji turskog predsednika Redžepa Erdogana saopštili su da su spremni da evakuišu naciste puka ‘Azov’ zarobljene u podrumima ‘Azovstalja’. Uz svo poštovanje prema lideru te muslimanske države, želim da podsetim da je puk ‘Azov’ fašističko-nacistička zločinačka oružana formacija koja je umešana u brojna zverstva i ubistva civilnog stanovništva Donbasa, napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

On je naglasio da u podrumima „Azovstalja“ „fašistički zločinci drže civile, koristeći ih kao živi štit“, a „poznati su u Ukrajini i inostranstvu po svojim redovnim izjavama koje vređaju islamske vrednosti“.

- Ako je muslimane Rusije rastužila vest da je Turska, muslimanska zemlja, pomogla Ukrajini isporukama dronova ‘Bajraktar’, onda zamislite koliko bi kritički shvatili poruku da je Turska spremna da evakuiše vatrene protivnike i klevetnike islama?, napisao je čečenski lider.


Obraćajući se lično Erdoganu, Kadirov je podsetio da su „Azovci ubice i bezbožnici, koje sada žele da predstave kao nevine žrtve ruske agresije“.

- Ne dozvolite da vas zavaraju zločinci koji uz vašu pomoć žele da izbegnu suđenje i zasluženu kaznu, dodao je Kadirov.

Ranije je portparol i glavni savetnik predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio da je Turska spremna da morskim putem evakuiše ranjene ukrajinske neonaciste i civile iz „Azovstalja“.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti