Kadirov: Marijupolj je naš, preostali nacisti blokirani su ispod debelog betona - to je poslednje što će videti u životu (VIDEO)

21.04.2022

19:11

0

"Banalno potcenjivanje dovelo je do sukcesivnog pada banderovskih utvrđenja"

Kadirov: Marijupolj je naš, preostali nacisti blokirani su ispod debelog betona - to je poslednje što će videti u životu (VIDEO)
Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je Marijupolj definitivno i u potpunosti zauzet i da je grad očišćen od nacionalista.

- Marijupolj je naš – grad je definitivno i neopozivo zauzet. Čitava teritorija planski je očišćena od nacionalista, banderovaca, šejtana i ostalih, a preuzeta je kontrola nad administrativnom zgradom metalurškog kombinata 'Azovstalj' koja je od posebnog strateškog značaja. Takođe je očišćena i cela susedna teritorija. Preostali nacisti blokirani su ispod debelog betona i gvožđa na teritoriji kombinata i siguran sam da su ti zidovi poslednje što će videti u životu, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je istakao da je od trenutka probijanja odbrane grada takav ishod bio neizbežan.

- Reklo bi se da su nacisti predvideli sve scenarije. Ali nisu uzeli u obzir ono najvažnije – naše hrabre borce. Banalno potcenjivanje dovelo je do sukcesivnog pada banderovskih utvrđenja, zaključio je lier Čečenije.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 57. dan.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Moskva uputila Kijevu jasan dokument sa predlozima u vezi sa mirovnim pregovorima, međutim, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tvrdi da nije video taj dokument.

Zelenski je takođe izjavio da je Ukrajina spremna da razmeni zarobljene Ruse za svoje vojnike i civile koji se nalaze u Marijupolju.

- Spremni smo na različite opcije kako bismo razmenili naše ljude za ruske zarobljenike. Spremni smo za svaki dogovor o razmeni zarad naših ljudi, bilo da su vojnici ili civili - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike