Kadirov oslobodio grad kraj Luganska: "Ahmat sa ruskim osobljem istiskuje nacističko smeće!" (VIDEO)

20.04.2022

18:08

0

Autor: A. B.

"Zamenik komandanta jedinice, Kasein Muduev, zakačio je naš transparent na ulazu u grad", poručio je Kadirov

Kadirov oslobodio grad kraj Luganska: "Ahmat sa ruskim osobljem istiskuje nacističko smeće!" (VIDEO)
Čečeni u ratu - Copyright Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov oglasio se na Telegramu i obelodanio novosti, a one kažu da je oslobođen grad Rubižnje u Luganskoj Narodnoj Republici.

- Kao što smo očekivali, grad Rubižnje u Luganskoj Narodnoj Republici dolazi pod punu kontrolu ruskih trupa. Borci Centra za obuku Ahmat, zajedno sa ruskim vojnim osobljem i jedinicama narodne milicije LNR, istiskuju nacističko smeće iz grada.

Zamenik komandanta jedinice, Kasein Muduev, zakačio je naš transparent na ulazu u grad. Sada će svaki sledbenik banderovske ideologije sto puta razmisliti pre nego što zakorači ka Rubižnu. Čak i ako se usudi, ovaj korak će ga koštati izuzetno skupo, pošto su čečenske snage bezbednosti čvrsto uspostavljene u gradu i uskoro će početi da čuvaju njegove stanovnike danonoćno - istakao je Kadirov.

 

 

On je neposredno pre toga postavio status u kom ističe da je efikasan pristup njegovih vojnika takav da ne ostavlja mnogo prostoru neprijatelju za manevre.

- Vojnici puka patrolne i stražarske službe policije koji nosi ime "Heroja Rusije A.A. Kadirov", Ministarstvo unutrašnjih poslova Čečenske Republike, pod vođstvom dragog brata Zamida Čalajeva, nastavlja uspešnu ofanzivu u zoni odgovornosti. Kao rezultat toga, ukrajinski nacionalisti trpe značajne gubitke.

Naši borci su već usavršili svoje ofanzivne veštine u stambenom sektoru i deluju sa minimalnim rizikom po civilno stanovništvo. Uz pomoć vazdušnog izviđanja, oni prvo identifikuju neprijateljske vatrene tačke, a zatim vrše tačne napade, ne ostavljajući neprijatelju nikakve šanse.

Ovaj pristup je veoma efikasan i omogućava vam da spasete stanovnike koji su već patili od neselektivnog artiljerijskog granatiranja od strane ukrajinske vojske. Siguran sam da će čečenski borci nastaviti da usavršavaju svoje borbene veštine, što će im omogućiti da učvrste svoju prednost nad neprijateljem. Nastavljamo da pratimo naš napredak! - poručio je Kadirov na Telegramu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike