Neverovatna bahatost u Rimu! Saudijac divljao Maseratijem i oštetio čuveni spomenik kulture! (VIDEO)

15.05.2022

21:26

0

Autor: I. P.

Neimenovani stranac je prijavljen vlastima zbog nanošenja štete italijanskom kulturnom nasleđu

Neverovatna bahatost u Rimu! Saudijac divljao Maseratijem i oštetio čuveni spomenik kulture! (VIDEO)
rome-g0dd5a14b0_1920 - Copyright Pixabay

Italijanska policija uhapsila je na aerodromu u Milanu, 37-godišnjeg muškarca iz Saudijske Arabije jer se vozio poznatim  "Španskim stepenicama" u Rimu. 

On je u iznajmljenom Maseratiju divljao ulicama italijanske prestonice  i oštetio neke od stepenica na kultnom spomeniku kulture.

Saudijac je uhvaćen nakon što je policija uporedila snimak incidenta na kultnom spomeniku sa snimkom sigurnosnih kamer na mestu na kojem je vraćao rentirano vozilo,  na milanskom aerodromu Malpensa.
 
Neimenovani stranac je prijavljen vlastima zbog nanošenja štete italijanskom kulturnom nasleđu. 

Na video snimku incidenta koji je objavila policija vidi se kako Maserati u noći između utorka i srede ulazi u pešačku zonu iznad stepenica.

Auto se spušta prvim stepenicama, zatim se zaustavlja. Tada se vidi da neko izlazi iz vozila proverava stanje automobila.

 

Španski trg i španske stepenice

Španski trg sa španskim stepenicama  je jedan od najčuvenijih rimskih trgova koji je svoje ime dobio po palati koja je predstavljala ambasadu Španije pri svetoj stolici. Na njemu se nalaze tri značajna kulturna spomenika.

Fontana Barcaccia se nalazi malo ispod nivoa puta i deluje kao da je polupotopljena, a sve sa ciljem da se nadoknadi nizak pitisak vode koja mora puniti fontanu.

Na stepenicama Španskog trga se svake godine organizuju modne revije kada se i sam trg dodatno ukašava cvećem.

Automobil je izazvao lomove 16. i 29. stepenika, desnog stuba koji se uzdizao sa Španskog trga, navodi se u saopštenju rimskog tela za zaštitu nasleđa.

Neki mermerni fragmenti su privremeno ponovo pričvršćeni "kako bi se omogućilo trenutno ponovno otvaranje za pešački tranzit", navodi se.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike