Apokaliptične scene u Kini - krvavo nebo izazvalo paniku: Ovo je loš znak! (VIDEO)

10.05.2022

13:01

0

Nebo je tokom vikenda u Kini postalo krvavo crveno zahvaljujući vremenskoj pojavi i ribarskom čamcu

Apokaliptične scene u Kini - krvavo nebo izazvalo paniku: Ovo je loš znak! (VIDEO)
kina - Copyright Twitter/ZradaXXII @ZradaXXII

Nebo iznad Džoušana u istočnoj Kini je u subotu na par sati postalo krvavo crveno, a to  je dovelo do toga da su se mnogi uplašili da negde besni požar, ali i da je ovo početak apokalipse. 

U međuvremenu, meteorolozi su se trudili da daju odgovor. Za manje od 24 sata, video snimci i fotografije deljeni na mreži prikupili su 150 miliona pregleda, a teorije su bile rasprostranjene.

 

 

Na snimcima su se mogla čuti deca kako roditeljima govore: "Plašim se".

Video snimci su postavljeni na Douiin, platformu društvenih medija u Kini sličnu TikTok-u. Ispostavilo se da je ovaj fenomen uzrokovan kombinacijom veoma niskog visećeg oblaka i refleksije svetlosti iz obližnje luke. Tačnije, iz posude koja hvata sauru - ribu srebrne boje.

 

 

Neki komentatori društvenih medija su istakli da se sličan fenomen desio devet dana 1770. godine. Naučnici veruju da je tada to bilo zbog visokog nivoa aktivnosti aurore.

"Loš znak"

"Dogodiće se nesreće", ili "Počeo sam da spremam zalihe" samo su neki od komentara prestrašenih građana na društvenim mrežama.

 

Stručnjaci su pretražili stotine dokumenata kako bi pronašli dokaze o čudnim crvenim aurorama koje su viđene širom istočne Azije pre nekoliko vekova, prenosi LiveScience. I dok je nedavna pojava izgledala slično, njen uzrok je bio potpuno drugačiji.

 

 

Član istraživačkog tima za svemirsku fiziku Kineskog univerziteta geonauka u Vuhanu rekao je da nema dokaza o solarnim ili geomagnetnim anomalijama u Džoušanu.

Meteorološki biro Džoušan je rekao:

- Kada su vremenski uslovi dobri, više vode u atmosferi stvara aerosole koji prelamaju i raspršuju svetlost ribarskih čamaca i stvaraju crveno nebo koje vidi javnost. Ovo je fenomen izazvan prelamanjem svetlosti - navodi pomenuti biro.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike