Užasne vesti sa Kube samo stižu: Još četiri tela pronađena u ruševinama hotela "Saratoga"

09.05.2022

15:54

0

Zvaničnici kažu da je eksploziju izazvalo curenje gasa, a osim ljudskih žrtava, ozbiljno su oštećene dve susedne luksuzne stambene zgrade i naneta je manja šteta na 17 objekata u nešto širem krugu

Užasne vesti sa Kube samo stižu: Još četiri tela pronađena u ruševinama hotela "Saratoga"
Tan2022-5-7_23357607_0 - Copyright AP Photo/Ramon Espinosa

Kubanski spasioci otkrili su još četiri tela tokom današnje pretrage po ogromnim gomilama ruševina hotela Saratoga koji je nedavno pogodila razorna eksplozija, čime se broj mrtvih popeo na najmanje 31, rekao je lokalni zvaničnik.

Havijer Martinez, gradski zvaničnik Havane, rekao je jutros da su tela četvorice hotelskih radnika otkrivena tokom protekle noći, prenosi Rojters.

On je dodao da je zvanično broj umrlih 31, da je povređeno 85 osoba, kao i da se grupa od 12, 13 ljudi i dalje vode kao nestali.

Hotelu sa pet zvezdica, koji se nalazi u renoviranoj oblasti istorijske Havane, eksplozija je raznela bočnu stranu i srušila njegove donje spratove.

Zvaničnici kažu da je eksploziju izazvalo curenje gasa, a osim ljudskih žrtava, ozbiljno su oštećene dve susedne luksuzne stambene zgrade i naneta je manja šteta na 17 objekata u nešto širem krugu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike