Raste broj žrtava! Najmanje 22 poginulo u eksploziji u hotelu!

07.05.2022

06:04

0

Sumnja se na curenje gasa

Raste broj žrtava! Najmanje 22 poginulo u eksploziji u hotelu!
havana eksplozija profimedia-0689116828 - Copyright Profimedia

Najmanje 22 osobe su poginule u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane, a povređeno je više od 70 ljudi, javila je danas kubanska državna televizija.


Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok jučerašnje eksplozije curenje gasa, prenosi Rojters.

- Sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećni slučaj - saopštio je predsednik Kube Migel Dias-Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta.

 

 


Dias-Kanel je izjavio za Rojters da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da se radi o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao "nesrećom za žaljenje".

Jučerasnja eksplozija se dogodila u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno u njoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je jedno dete preminulo, prenosi Rojters.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.

 

 

 


Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, navodi britanska agencija.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme.

On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike