"Uništenje NATO članica bi moglo da se desi za 30 minuta, ali...": Rogozin žustro odgovorio na svakodnevne pritiske Zapada!

08.05.2022

14:00

1

Šef ruske svemirske agencije Roskomos tvrdi da bi njegova zemlja mogla brzo da uništi zemlje NATO-a ako dođe do nuklearnog rata

"Uništenje NATO članica bi moglo da se desi za 30 minuta, ali...": Rogozin žustro odgovorio na svakodnevne pritiske Zapada!
Dmitrij Rogozin - Copyright Profimedia

Dmitrij Rogozin podelio je poruku na Telegram kanalu u nedelju u kojoj je istakao da bi "uništenje NATO članica moglo da se desi za svega 30 minuta".

- Ali to ne smemo dozvoliti, jer će posledice razmene nuklearnih udara uticati na stanje naše Zemlje. Zbog toga ćemo ovog ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja morati da pobedimo konvencionalnim vojnim sredstvima - dodao je on.

U februaru je ruski predsednik Vladimir Putin stavio ruske snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti usred sveobuhvatnih sankcija koje su SAD i EU preduzele protiv Moskve.

Rogozin je u na Telegramu napisao: "NATO vodi rat protiv nas. Nije to objavio, ali to ništa ne menja. Sada je to svima očigledno".

Rogozin je u aprilu rekao da će Roskosmos napustiti Međunarodnu svemirsku stanicu i da je odluka već potvrđena.

Profimedia
 

On je takođe kritikovao niz zapadnih ekonomskih sankcija koje su uvedene Rusiji.

- Verujem da je obnavljanje normalnih odnosa između partnera u Međunarodnoj svemirskoj stanici i drugim zajedničkim projektima moguće samo uz potpuno i bezuslovno ukidanje nezakonitih sankcija - napisao je on na Tviteru u aprilu.

Rogozin je u svojoj Telegram poruci dodao da je sukob otišao "daleko od svog prvobitnog značenja i geografije" i nazvao ga "ratom za istinu i pravo Rusije da postoji kao jedinstvena i nezavisna država".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike