Putin uputio čestitku predsednicima Luganska i Donjecka: Naši vojnici se bore da oslobode zemlju od nacističke prljavštine

08.05.2022

10:54

0

Predsednik Rrusije je pozvao na sprečavanje oživljavanja nacizma i očuvanje istine o ratu

Putin uputio čestitku predsednicima Luganska i Donjecka:  Naši vojnici se bore da oslobode zemlju od nacističke prljavštine
AP22077527997783 - Copyright Ramil Sitdikov/Sputnik Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 77. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu liderima i građanima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR/LNR), kao i narodima Ukrajinei Gruzije.


Čestitku je uputio i liderima i građanima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije i istakao da se na Dan pobede odaje počast vojnicima i snagma u pozadini koji su slomili nacizam, piše Izvestija.

Predsednik Rrusije je pozvao na sprečavanje oživljavanja nacizma i očuvanje istine o ratu.

-Danas je zajednička dužnost da sprečimo oživljavanje nacizma, koji je doneo toliko patnje ljudima iz različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva- istakao je Putin.

U čestitki predsednicima samoproglašenih LNR i DNR, Putin je istakao da se vojnici koji učestvuju u, kako je naveo, "specijalnoj operaciji bore da oslobode svoju rodnu zemlju od nacističke prljavštine, baš kao i naši preci". Izrazio je uverenje da će, kako je istakao, "kao i 1945. godine, pobeda biti naša".

U poruci upućenoj veteranima Velikog otadžbinskog rata i građanima Ukrajine, predsednik Rusije je istakao neprihvatljivost osvete ideoloških naslednika onih koji su poraženi u Velikom otadžbinskom ratu.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 74. dan. Više o tome čitajte u našem blogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike