UŽIVO Oboren ukrajinski avion Su-25; Potpredsednik ruske vlade u poseti Marijupolju (VIDEO)

08.05.2022

05:18 >> 21:34

0

Autor: 24sedam

Pratite uz 24sedam sva dešavanja na teritoriji Ukrajine

UŽIVO Oboren ukrajinski avion Su-25; Potpredsednik ruske vlade u poseti Marijupolju (VIDEO)
ukrajina 0805 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov/Francisco Seco

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 74. dan.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je sinoć da je u prvoj fazi evakuacije čelicane Azovstalj u Marijupolju evakuisano više od 300 civila, a da će sledeća faza biti evakuacija ranjenika i bolničara.

Prijavljene su eksplozije u Odesu, a Operativno-tehnička i vojna avijacija ruske vojske je kod Zmijskog ostrva oborila tri ukrajinska helikoptera Mi-8 i dve bespilotne letelice „Bajraktar TB2“, kao i dva ukrajinska aviona – bombarder Su-24 i lovac Su-27.

 

Šta sve znamo do sad?

U toku je 74. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Bajden traži od Kongresa da se zapleni sva ruska imovina

- Potonula ruska raketna krstarica "Moskva"

- Ukrajinci zarobili Medvedčuka

- Marijupolj i humanitarni koridor između Izjuma i Volnovahe glavna bojna polja

- Evakuacija iz Marijupolja, posebno iz čeličane Azovstalj

- Problemi zbog uvoza ruskog gasa

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali "na pola puta"

23.33 - "Oslobodili smo ih i oni nam to nikada neće oprostiti": Medvedev kaže da Rusija neće ćutati na preporod neonacizma

22.21 - Moskva: Oboren ukrajinski avion Su-25

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su danas ukrajinski jurišni avion Su-25, bespilotnu letelicu Barjaktar u blizini Zmijskog ostrva, i još dve bespilotne letelice u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Ruski PVO sistemi u oblasti Zmijskog ostrva uništili su jednu bespilotnu letelicu Bajraktar TB2. Pored toga, uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Mandrikino u Donjeckoj Narodnoj Republici i Peremožnje, u Luganskoj Narodnoj Republici - rekao je on, a prenela agencija RIA Novosti.

21.40 - Potpredsednik ruske vlade u poseti Marijupolju

Potpredsednik ruske Vlade Marat Kusnulin posetio je danas Marijupolj kako bi procenio razmere radova na obnovi grada, preneo je TAS S.

- Posetio sam oslobođene teritorije Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Posetio sam Marijupolj, Volnovaku, Lugansk i druga mesta i razgovarao sa njihovim žiteljima - rekao je Kusnulin.

Prema njegovim rečima, u tim regionima počinje obnova mirnodopskog života, u čemu će Rusija pomoći.

21.20- Vojska UKR: Rusi izveli dva napada iz vazduha na region Sumi

Vadim Savitsky, Russian Defense Ministry Press Service via AP
 

Ruska vojna avijacija dva puta je otvorila vatru na naselja u regionu Sumi, saopšteno je danas iz Severne operativne komande ukrajinske vojske, preneo je Ukrinform.

- Neprijateljska avijacija je danas dva puta pucala na naslja u regionu Sumi - navodi se u izveštaju koji je Operativna komanda objavila na Fejsbuku.

Prema izveštajima, došlo je do napada iz ruskog aviona Su-30 oko 17.40 po lokalnom vremenu kada je ispaljena raketa sa teritorije Ruske Federacije na tri naselja u regionu Sumi, a prema prvim izveštajiima, nije bilo žrtava.

21.00 - Mizincev: Evakuisano više od 19.800 ljudi iz opasnih regiona

Načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev izjavio je da danas da je više od 19.800 ljudi, među kojima je 970 dece, evakuiano je iz opasnih regiona iz Ukrajine, kao i iz samoproglašenih Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

 

"Uprkos poteškoćama i preprekama koje je stvorio Kijev, tokom dana je evakuisano 19.834 ljudi, među kojima je i 970 dece. Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, evakuisana je 1.185.791 osoba, uključujući i 206.610 dece", dodao je Mizincev, prenosi TAS S.

 

 

Prema Mizincevu, više od 9.500 privremenih smeštaja trenutno je operativno u ruskim regionima.

20.47 - Kadirov: Popasna oslobođena od ukrajinske vojske

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je Popasna u Luganskoj Narodnoj Republici u potpunosti oslobođena od ukrajinske vojske.

20.07 - SAD uvele vize za oko 2.600 ruskih i beloruskih zvanicnika

Sjedinjene Američke Države uvele su vize za oko 2.600 ruskih i beloruskih zvaničnika za koje tvrde da podrivaju ukrajinski suverenitet i krše ljudska prava u toj zemlji, saopštila je danas Bela kuća.

- SAD su uvele sankcije za oko 2.600 ljudi, kao odgovor na njihov pokušaj da se podrije ukrajinski suverenitet, teritorijalni integritet ili politička nezavisnost Ukrajine. Dodatno, SAD su uvele novu restriktivnu politiku koja se odnosi na vojne zvaničnike Rusije i osobe koje Moskva podržava ili za koje se veruje da su umešani u kršenje ljudskih prava, kršenje međunarodnog humanitarnog zakona - dodaje se u saopštenju, koje je preneo TAS S.

Vašington je, paralelno, uveo danas sankcije protiv tri ruske televizijske stanice i zabranio građanima SAD da pružaju knjigovodstvene i savetničke usluge Rusima, a sankcionlisan je i bord Gasprombanke zbog napada Rusije na Ukrajinu.

19.05 - SAD uvele nove sankcije Rusiji

18.36 - Hajdaj: Granatirana rafinerija nafte u Lisičansku

 Ruske granate pogodile su rafineriju nafte u Lisičansku u istočnoj Ukrajini, oštetivši proizvodne pogone, saopštio je danas guverner Luganske oblasti Sergej Hajdaj.

Hajdaj je na Telegram kanalu objavio da su usled granatiranja oštećeni objekti, uključujući područja u kojima se prima sirova nafta i meša sa drugim elementima procesa prerade, prenosi Rojters.

 

 

Dodao je da uporna artiljerijska vatra sprečava vatrogasne timove da rade.

18.18 - Predsednica nemačkog parlamenta sastala se sa Zelenskim

Predsednica nemačkog parlamenta Berbel Bas sastala se danas u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kako bi odala počast žrtvama iz Drugog svetskog rata.

Na sastanku je bilo reči o naružanju i ambicijama Ukrajine o razmatranju članstva u Evropskoj uniji, prenosi Rojters.

Zelenski je rekao da je odobrenje nemačkog Bundestaga za isporuke teškog naoružanja, kako bi se pomoglo Ukrajini da se odbrani od ruskih napada, jedan od "glavnih prioriteta" njegove zemlje.

18.13 - Počeo sastanak Bajdera, lidera G7 i Zelenskog

 Virtuelni sastanak američkog predsednika DŽozefa Bajdena sa liderima G7 i ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim je počeo, saopšteno je danas iz Bele kuće.

Kako se navodi, u fokusu sastanka biće najnovija dešavanja iz Ukrajine, podrška Ukrajini i demonstracija "kontinuiranog jedinstva G7" u njihovom kolektivnom odgovoru na ruski napad u Ukrajini.

Kako je rekao zvaničnik Bele kuće za Si-En-En, uvođenje novih sankcija Rusiji bi takođe trebalo da budu na dnevnom redu.

17.44 - Pušilin: Prva isporuka proizvoda iz DNR u maju

Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin posetio je danas gradove Marijupolj i Volnovahu, koje su oslobodile ruske i snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kako bi procenio obim obnove gradova, izjavio je lider DNR Denis Pušilin i prvu isporuku proizvoda najavio za maj.

- Zajedno sa zamenikom premijera Rusije Maratom Husnulinom posetili smo Volnovahu i Marijupolj da procenimo obim štete i predložimo pristupe procesu izgradnje. Oni moraju biti nestandardni, jer je pred nama izgradnja neviđenih razmera u veoma kratkom roku - objavio je Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi agencija TASS.

17.30 - Eksplozija i požar u Sumskoj oblasti, istok Ukrajine

 

 

17.25 -  Ukrajinska vojska granatirala Gorlovku sistemima "Grad".
 

 

 

17.22 - Kuleba razgovarao sa Blinkenom oko ukrajinskog izvoza

 Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da je razgovarao sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom na temu kako odblokirati ukrajinski izvoz hrane i osigurati bezbednost po pitanju snabevenosti pojedinim osnovim životnim namirnicama.

AP Photo/Carolyn Kaster, Pool
 

17.08 - Trudo stigao u Kijev, obišao grad Irpin

Kanadski premijer Džastin Trudo posetio je ukrajinski grad Irpin koji se nalazi u Kijevskoj oblasti, potvrdio je gradonačelnik tog grada Oleksandar Markušin na svom Telegram kanalu.

"Upravo sam imao čast da razgovaram sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom. On je došao u Irpen da svojim očima vidi celu noćnu moru koju su ruski osvajači napravili našem gradu", napisao je Markušin.

Gradonačelnik je dodao da je izrazio zahvalnost Trudou na podršci koju Kanada pruža Ukrajini.

 

 

Ranije tokom dana, Trudo je posetio kanadsku ambasadu u Kijevu, gde su mu se pridružile potpredsednica vlade Kristija Frilend, ministarka spoljnih poslova Melani Džoli i ambasadorka Kanade u Ukrajini Larisa Galadža kako bi podigli kanadsku zastavu.

Trudo će kasnije održati konferenciju za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Ukrajina, jedan od najvećih svetskih izvoznika žitarica i uljarica, dosad je izvozila žitarice preko luka na Crnom moru, koje je blokirala Rusija onog trenutka kada je napala Ukrajinu, 24. marta, preneo je Rojters.

17.02 - Odjeknulo nekoliko eksplozija kod Harkova

U gradu Bogoduhov, severozapadno od Harkova, odjeknulo je nekoliko eksplozija, pišu telegram-kanali.

U tom mestu se nalazi železnički čvor, preko kojeg stiže zapadno oružje za ukrajinsku vojsku.
 

16.43 - U Hersonskoj oblasti počeće izdavanje ruskih pasoša

 

Stanovnici Hersonske oblasti, na jugu Ukrajine, mogu dobiti ruske pasoše već ove godine, izjavio je zamenik šefa vojno-civilne administracije regiona Kiril Stremousov.

 

- Ovde će se izdavati ruski pasoši. Mislim da će se to desiti ove godine - rekao je Stremousov.

On je prethodno izjavio da će penzije građanima biti isplaćivane u rubljama.

Ruske snage su preuzele kontrolu nad celom Hersonskom oblašću na jugu Ukrajine.

15.57 - Prva dama SAD u Ukrajini sa Olenom Zelenski

Prva dama SAD Džil Bajden došla je danas u nenajavljenu posetu u zapadnu Ukrajinu, gde se sastala sa suprugom ukrajinskog predsednika Olenom Zelenski.

Džil Bajden je iz Slovačke doputovala u Užgorod, koji se nalazi na oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom.

15.12 - Predstavnici ambasade Ukrajine obeležili pobedu nad fašizmom

 Zamenik ambasadora Ukrajine u Srbiji Marko Martinjuk položio je danas vence na spomenike "Večna vatra" i "Crvenoarmejcu", povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, koji se obeležava sutra, 9. maja.

Vence i cveće položili su i drugi predstavnici ambasade Ukrajine u Srbiji i predstavnici ukrajinske zajednice.

Martinjuk je nakon polaganja venaca rekao da je osam miliona ljudi u Ukrajini tokom Drugog svetskog rata izgubilo život, uključujući civile, žene i vojnike.

14.30 - Azov: Rusi pokušavaju da osvoje čeličanu "Azovstalj"

Zamenik komandanta puka Azov Svjatoslav Kalina Palamar izjavio je danas da je Rusija nastavila sa intenzivnim granatiranjem "Azovstalja" u Marijupolju i dodao da ne može da potvrdi da su svi civili napustili čeličanu u tom gradu.

Profimedia
 

 


Na onlajn konferenciji za novinare Palamar je saopštio da ruske snage pokušavaju da osvoje čeličanu "Azovstalj, ali i da će oni "nastaviti da se bore dok su živi", prenosi Rojters.

Dodao je i da taj puk ima mnogo ranjenih, za koje je tražio evakuaciju.


13.05 - Ukrajina potvrdila povlačenje iz grada Popasna

Ukrajinske trupe povukle su se iz Popasne, na istoku zemlje, saopštio je danas guverner Luganske oblasti Sergej Hajdaj potvrđujući prethodne izveštaje da je grad zauzet.

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je danas da su njegove trupe preuzele kontrolu nad većim delom Popasne, prenosi Rojters.

Guverner Luganska Sergej Hajdaj izjavio je za državnu televiziju da su se ukrajinske trupe povukle kako bi zauzele utvrđenije pozicije i dodao da je u gradu "sve uništeno", navodi Rojters.

12.53 - Putin čestitao Dan pobede liderima ZND, DNR, LNR i UKR

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

 



Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 77. godišnjicu pobede u Velikom otadžbinskom ratu liderima i građanima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR/LNR), kao i narodima Ukrajinei Gruzije.

Čestitku je uputio i liderima i građanima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije i istakao da se na Dan pobede odaje počast vojnicima i snagma u pozadini koji su slomili nacizam, piše Izvestija.

12.30 - Plenković stigao u Kijev, pozdravio ga Zelenski

Premijer Hrvatske Andrej Plenković stigao je jutros u Kijev, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsednikom vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, saopštila je hrvatska vlada.

Vlada je objavila fotografije na kojima se vidi da je Plenkovića pozdravio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, navodi "Index."

Sa Plenkovićem su i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman i šef kabineta premijera Zvonimir Frka-Petešić. Njih je dočekala ambasadorka Anica Ðamić, koja se vratila u Kijev, gde će ostati i nastaviti da vodi amlbasadu Hrvatske u Ukrajini.

"Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, finansijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbeglica", navela je Vlada Hrvatske u saopštenju.

Dodaje se da do posete Plenkovića Ukrajini dolazi uoči Dana Evrope i da je to izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je, kako je navedeno, "žrtva brutalne ruske agresije".
 

12.20 - Nedavno objavljeni snimak ukrajinskog Bairaktara TB2 koji uništava ruski helikopter na Zmijskom ostrvu.

 

 

11.46 - Predsednica nemačkog Bundestaga stigla u Kijev

Predsednica nemačkog parlamenta Berbel Bas doputovala je danas u u Kijev da oda počast žrtvama Drugog svetskog rata i na razgovore sa ukrajinskim zvaničnicima, saopšteno je iz Bundestaga na Tviteru.

Šef protokola Bundestaga Enriko Brisa objavio je na Tviteru slike nemačke zvaničnice koja stiže vozom i njenog susreta sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigalom, navodi britanska agencija.

„Predsednica Bundestaga Berbel Bas počinje posetu Kijevu. Ona će danas, 8. maja, odati počast svim žrtvama Drugog svetskog rata i nacističke tiranije i održati političke razgovore“, navodi se u poruci na Tviteru.


10.30 - Rusija: Uništen ukrajinski ratni brod i dva bombardera SU-24

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je raketnim udarom uništilo ukrajinski ratni brod korvetu u blizini Odese.

Ministarstvo je takođe navelo da je protivvazdušna odbrana oborila dva ukrajinska bombardera SU-24 kao i helikopter u blizini Zmijskog ostrva u Crnom moru.

10.00 - Tokom proteklog dana iz Marijupolja je u selo Bezimeno u Donjeckoj Narodnoj Republici evakuisano 455 osoba.

Među njima je bilo 67 dece, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

8.30 - Ukrajina: Rusija bombardovala školu, 60 ljudi pod ruševinama

Kijev je danas optužio Rusiju da je bombardovala školu u regionu Luganska na istoku Ukrajine, u kojoj se u trenutku napada 90 ljudi nalazilo u skloništu, a da su dve osobe poginule, dok je oko 60 njih još pod ruševinama.

 

 


-Dve osobe su poginule u ruskom bombardovanju škole u ukrajinskom selu Bilohorivka, a strahuje se da je 60 njih koji su ostali pod ruševinama mrtvo - izjavio je danas guverner oblasti Luganska Sergej Hajdaj, prenosi Rojters.

 

 

 

 


Ukrajinski zvaničnik je saopštio na Telegramu da je ruski avion bacio bombu u subotu popodne na školu, u koju se sklonilo oko 90 ljudi, a da je za sad njih 30 spašeno od kojih je sedam povređeno, navodi britanska agencija.

 

 

8.00 - DNR tvrdi - Ukrajinske trupe su gađale naselje Golmovski

Ukrajinske trupe su u 7.15 gađale naselje Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.


7.55 - Veći deo grada Popasna u LNR nalazi se pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, a glavne ulice i centralni regioni su „očišćeni“, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

Printscreen/Youtube, BBC News
 

 

Kadirov je u subotu izjavio da je ovaj grad blokiran i da je 80 odsto pod kontrolom ruskih snaga.

*-Vojnici čečenskih specijalnih snaga... uzeli su pod kontrolu veći deo Popasne. Glavne ulice i centralni delovi grada potpuno su očišćeni. Ostaci neonacista se u svojim rupama bore u uzaludnom pokušaju da izbegnu neizbežnu kaznu“, napisao je Kadirov na svomu kanalu na Telegramu.

On je dodao da je takav ishod bio neminovan i da je samo bilo pitanje vremena. Čačenski lider je takođe izrazio uverenje da će svi zadaci koje je Putin postavio biti ispunjeni i ciljevi postignuti.
 

7.50 - Bajden danas sa liderima G7

Profimedia
 

 

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden danas će se virtuelno sastati sa svojim kolegama iz grupe G7, a sastanku bi trebalo da prisustvuje i ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski.

Taj sastanak dolazi dan uoči ruskog obeležavanja Dana pobede nad fašizmom. Kako navodi CNN, na dnevnom redu sastanka grupe G7 će biti sankcije Rusiji koja je 24. februara napala Ukrajinu.
 

7.30 - Mizincev:Kijev minirao branu u Donbasu, hoce da okrivi Rusiju

Ukrajinske snage planiraju da dignu u vazduh branu rezervoara Kurahovske termoelektrane u Donbasu i da kasnije za to okrive rusku vojsku, tvrdi načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

-U Pokrovskom okrugu Donjecke Narodne Republike, ukrajinske oružane formacije minirale su branu akumulacije Kurahovske termoelektrane (TE) , koju nacionalisti planiraju da dignu u vazduh, okrivljujući za to navodno napredujuće jedinice ruskih trupa -saopštio je Mizincev, prenosi TAS S.

On je naglasio da bi sa realizacijom ovakvog scenarija, "više od deset naselja sa oko sedam hiljada stanovnika našlo u zoni poplava“.

Prema njegovim rečima, „zbog nedostatka potrebne količine vode u rezervoaru, došlo bi do havarija u sistemu za hlađenje TE, što bi dalje izazvalo nestanke struje u većem delu Donjecke Narodne Republike, kao i u Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti ", navodi TAS S.
 

7.10 - Velika Britanija je najavila da će obezbediti novu vojnu pomoć Ukrajini vrednu 1,6 milijardi dolara.

Tolga Akmen/Pool via AP
 

 



"Putinov brutalni napad ne izaziva samo razaranje u Ukrajini, već preti miru i bezbednosti širom Evrope", rekao je britanski premijer Boris Džonson u izjavi uoči virtuelnog sastanka Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim koji će biti održan danas, prenosi Rojters.

Britanija je saopštila da će dodatna sredstva za Ukrajinu obezbediti iz rezervi koje vlada koristi za slučaj vanrednih situacija.

7.00- SZO prikuplja dokaze o mogućim ratnim zločinima

Profimedia
 

 



 Svetska zdravstvena organizacija (SZO)saopštila je danas da prikuplja dokaze za istragu o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini i navela da je do sada zabeležila 200 napada na zdravstvene ustanove u toj zemlji.

Direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan, tokom nenajavljene posete Kijevu, u kojoj boravi zajedno sa generalnim direktorom SZO Tedrosom Adanom Gebrejesusom, rekao je na konferenciji za novinare da je odgovornost zaraćenih strana da izbegavaju napade na zdravstvene ustanove.

On je dodao da je SZO već dokumentovala 200 napada na bolnice i klinike u Ukrajini, prenosi Rojters.

Rajan tvrdi da tih 200 slučajeva ne predstavlja ukupan broj napada na ukrajinske zdravstvene ustanove, već samo broj onih koje je SZO potvrdila.

"Namerni napadi na zdravstvene ustanove predstavljaju kršenje međunarodnog humanitarnog prava", rekao je Rajan.

On je dodao da SZO nastavlja da dokumentuje i prikuplja svedoke ovih napada.

"I verujemo da će sistem UN i Međunarodnog krivičnog suda i ostali preduzeti neophodnu istragu kako bi procenili zločinačku nameru koja stoji iza ovih napada", naveo je Rajan.

Na istoj konferenciji za novinare, Tedros je poručio ukrajinskom narodu da je SZO uz njih.

"Nastavljamo sa pozivima Ruskoj Federaciji da prekine rat", poručio je Tedros.

Rusija je negirala ranije optužbe Ukrajine i zapadnih zemalja o mogućim ratnim zločinima, kao i tvrdnje da su na njenoj meti civili.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike