Konačno će se sresti! Putin i Zelenski pristali da se sastanu, a zna se i mesto

29.04.2022

17:12

0

Predsednik Indonezije, koja trenutno predsedava grupom G20, rekao je da je ove nedelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom

Konačno će se sresti! Putin i Zelenski pristali da se sastanu, a zna se i mesto
yelenski putin - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da su i ukrajinski i ruski predsednik Volodimir Zelenski i Vladimir Putin pristali da prisustvuju samitu G20, koji će biti održan u novembru na Baliju.

Predsednik Indonezije, koja trenutno predsedava grupom G20, rekao je da je ove nedelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom i da ih je pozvao da okončaju rat pregovorima.

- Ponovio sam važnost hitnog okončanja rata. Takođe sam naglasio da bi mirovni napori trebalo da se nastave i da je Indonezija spremna da doprinese tome - naveo je Vidodo u televizijskom obraćanju.

On je rekao da je pozvao Putina i Zelenskog na samit G20 jer, kako kaže, rat u Ukrajini ima veliki uticaj na svetsku ekonomiju, prenosi AP.

Džoko Vidodo/Foto: Wikipedia
 

 

- Razumemo da G20 ima ulogu katalizatora u oporavku globalne ekonomije - rekao je Vidodo.

On je istakao da je odbio zahtev ukrajinskog lidera da pošalje oružje, ali je rekao da će umesto toga poslati humanitarnu pomoć.

- Ustav Indonezije i naši spoljnopolitički principi zabranjuju nam da pružamo pomoć u oružju drugim zemljama. Međutim, spremni smo da pružimo humanitarnu pomoć Ukrajini - poručio je Vidodo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike