Komšije odlučile: Na letovanje kod njih bez vakcine i kovid papirologije

29.04.2022

11:22

1

U Bugarskoj je u aprilu ukinut epidemiološki režim uveden zbog pandemije korona virusa

Komšije odlučile: Na letovanje kod njih bez vakcine i kovid papirologije
granica - Copyright Profimedia

Od 1. maja za ulazak u Bugarsku više neće biti potrebna potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, niti test na kovid, odlučilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje.


U Bugarskoj je u aprilu ukinut epidemiološki režim uveden zbog pandemije korona virusa, koji je podrazumevao kontrolu poštovanja protivepidemijskih mera, obavezno nošenje zaštitnih maski i druge restriktivne mere, prenosi Ator.

Grčka
Pixabay
 

Na jučerašnjoj sednici, Komitet eksperata za kovid Ministarstva zdravlja Grčke jednoglasno je preporučio nove mere za ulazak u ovu državu koje će važiti od 1. maja.

Komitet eksperata za kovid Ministarstva zdravlja Grčke jednoglasno je preporučio suspenziju kako evropskih kovid sertifikata tako i kovid pasoša na ulaznim tačkama zemlje. To znači da će turisti moći da ulaze u Grčku bez ovih dokumenata.

Ove mere će važiti od 1. maja.

Grčka ukida sve mere: Dozvoljen ulazak i nevakcinisanima, i to bez brzog testa

Takođe su preporučili da se nevakcinisani radnici testiraju brzim testom jednom nedeljno, umesto dva puta nedeljno. Ova preporuka se ne odnosi na bolnice i domove za stare gde su i dalje potrebna dva brza testa nedeljno za nevakcinisane radnike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike