Rusija tvrdi da je cilj raketiranja bila bolnica: Ukrajinski napad na Herson i Izjum je ratni zločin

28.04.2022

11:31

0

General-major Igor Konašenkov saopštio je i najnovije uspehe ruske vojske

Rusija tvrdi da je cilj raketiranja bila bolnica: Ukrajinski napad na Herson i Izjum je ratni zločin
AP22062718843490 - Copyright Ukrainian Defense Ministry Press Service via AP, File

Napad ukrajinskih trupa na stambene četvrti Hersona i Izjuma je ratni zločin, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Kako je izjavio, tokom protekle noći ukrajinska strana je raketama „Točka-U“ napala stambene četvrti oblasnog centra Herson i grada Izjuma u ukrajinskoj Harkovskoj oblasti, dodajući da su ukrajinske snage Herson gađale i iz višecevnih raketnih bacača.

- Neselektivni raketni napad kijevskog nacionalističkog režima na stambene četvrti Izjuma i Hersona predstavlja ratni zločin i najgrublje narušavanje međunarodnog humanitarnog prava - rekao je ruski general, prenosi Sputnjik.

Konašenkov je dodao da je cilj ukrajinskog napada bila gradska bolnica u kojoj je smešten i ruski medicinski odred, koji ukazuje pomoć žiteljima Harkovske oblasti.

Prema njegovim rečima, protivvazdušni raketni kompleksi Rusije su nad Hersonom oborili dve rakete „Točka-U“ i 12 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača velike snage.

Profimedia
Igor Konašenkov

- Fragmenti jedne od oborenih ukrajinskih raketa „Točka-U'' pali su u Ševčenkovski park - rekao je Konašenkov.

General je dodao i da je ruska vojna avijacija u protekla 24 sata pogodila 67 ukrajinskih vojnih objekata i 55 lokacija na kojima su koncentrisane protivničke snage.

- Likvidirano je više od 300 ukrajinskih nacionalista, oko 40 jedinica tehnike, dva skladišta naoružanja i šest upravljačkih punktova - rekao je Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike