Severna Koreja održala tajnu paradu, svetleo glavni trg u Pjongjangu, ali svet za to "nije čuo" (VIDEO)

25.04.2022

19:46

0

Autor: A. B.

Prethodne tri vojne parade Severne Koreje održane su po mraku, a državni mediji su izveštavali o događajima tek sledećeg dana

Severna Koreja održala tajnu paradu, svetleo glavni trg u Pjongjangu, ali svet za to "nije čuo" (VIDEO)
kim - Copyright Profimedia

Severna Koreja je u ponedeljak održala dugo očekivanu vojnu paradu, rekao je južnokorejski vojni izvor, obeležavajući godišnjicu osnivanja svoje vojske prikazom za koji se očekuje da će uključiti najnovije oružje te zemlje sa nuklearnim naoružanjem.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap je ranije izvestila da je Severna Koreja održala paradu posle zalaska sunca u ponedeljak.

Veruje se da događaj uključuje neke od najnovijih raketa Severa, uključujući njegovu najveću interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17 koja je prvi put probno ispaljena prošlog meseca.

 

 

Prethodne tri vojne parade Severne Koreje održane su po mraku, a državni mediji su izveštavali o događajima tek sledećeg dana. 

Državni mediji nisu izvestili o vojnoj paradi od ponedeljka uveče, iako su mediji opisali niz drugih komemorativnih događaja.

Najmanje 12 osvetljenih objekata primećeno je u ponedeljak oko 21.30 iznad centralnog Pjongjanga, izvestio je "NK News" sa sedištem u Seulu, navodeći da su to možda bespilotne letelice i mogući pokazatelj vojne parade ili vežbe.

Glavni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu je takođe bio osvetljen i gomile ljudi su se kretale prema toj oblasti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike