Skandal u Americi, glasa se za "satanizam posle časova" u osnovnoj školi!

20.04.2022

21:44

0

Autor: A. B.

Satanistički hram, koji vodi program, saopštio je da će studentima biti ponuđene aktivnosti kao što su naučni i zanatski projekti, zagonetke i igre - i da će učiti o dobronamernosti, empatiji, kritičkom razmišljanju, rešavanju problema i kreativnom izražavanju

Skandal u Americi, glasa se za "satanizam posle časova" u osnovnoj školi!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Osnovna škola u Jorku u Pensilvaniji glasala je za uvođenje "Satanističkog kluba" posle časova na sastanku u utorak uveče.

Osnivanje kluba, koje je predložio jedan od roditelja, direktor je prvobitno odbio. 

Međutim, klub je predložen za probno glasanje na sastanku školskog odbora, a "Satanistički klub" je oboren sa 8-1 glasova. 

Trenutno postoje četiri slična kluba koja rade u američkim školama širom zemlje, sa redovnim pokušajima da se prošire.

- Nikada nisam mislila da će ovako nešto doći u okrug... Ne želim da moj sin bude izložen nečemu takvom - rekla je majka jednog od učenika Ejmi Vintermejer.

Samanta Grum, roditelj iz okruga, bila je zagovornik uvođenja kluba u distrikt. Nabrajajući sedam načela Satanističkog hrama, ona je upitala šta se zamera u misiji grupe.

Satanistički hram, koji vodi program, saopštio je da će studentima biti ponuđene aktivnosti kao što su naučni i zanatski projekti, zagonetke i igre - i da će učiti o dobronamernosti, empatiji, kritičkom razmišljanju, rešavanju problema i kreativnom izražavanju.

Lusijen Grivs, portparol Satanističkog hrama, o klubovima kaže:

- Nadam se da uz naše prisustvo ljudi mogu da vide da dobre osobe mogu da imaju različite perspektive, ponekad na istu mitologiju, ali da ne nanose štetu.

- "Satanistički klub" posle škole je program koji promoviše samostalno obrazovanje, podržavajući intelektualne i kreativne interese učenika - navodi Satanistički hram na svojoj veb-stranici.

- Ako nam uskrate korišćenje javnog objekta, na šta nemaju pravo, moraće da se pokrene u parnica, skupa parnica koju će zajednica morati da plati - rekla je Grivsova nakon što je klub zatvoren. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FOX

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike