Nema mira ni na sveti dan: Lažna uzbuna o raketnom napadu u Pojasu Gaze, svi upiru prstom u Izrael zbog eskalacije

17.04.2022

20:57

0

Autor: A. B.

Prošle nedelje palestinske frakcije u Gazi rekle su da su spremne da odgovore na svaku izraelsku akciju i zaštite jerusalimsku džamiju Al Aksa

Nema mira ni na sveti dan: Lažna uzbuna o raketnom napadu u Pojasu Gaze, svi upiru prstom u Izrael zbog eskalacije
Tan2022-4-7_211058920_2 - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

Izraelske odbrambene snage proglasile su "lažnom" raketnu sirenu koja se oglasila u nedelju popodne blizu granice sa Gazom.

Palestinci su bacali kamenje na autobuse koji su vozili jevrejske posetioce na Jerusalimsko Hramsko brdo, lakše ranivši pet putnika dok su se sukobi obnavljali na spornom mestu.

Policijske snage ušle su u kompleks "Temple Mount" u nedelju ujutru kako bi sprečile Palestince koji su skupljali kamenje i postavljali improvizovane barijere da blokiraju jevrejske posetioce.

Hramska gora, koja se nalazi u starom gradu Jerusalima, treća je najsvetija u islamu i najsvetija za Jevreje. To je odavno žarište izraelsko-palestinskog nasilja.

Hamas, islamistička militantna grupa koja vlada Gazom, i Islamski džihad izdali su saopštenja u kojima se proglašava da je Izrael u potpunosti odgovoran za eskalaciju.

Prošle nedelje palestinske frakcije u Gazi rekle su da su spremne da odgovore na svaku izraelsku akciju i zaštite jerusalimsku džamiju Al-Aksa, pošto su tenzije na Zapadnoj obali u porastu nakon niza smrtonosnih napada u Izraelu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Haaretz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike