Još dve žrtve "izraelskih antiterorističkih aktivnosti", žustre osude sa palestinske strane: "Ubijaju radi ubistva!"

14.04.2022

21:23

0

Autor: A. B.

Od 22. marta ubijeno je ukupno 20 Palestinaca

Još dve žrtve "izraelskih antiterorističkih aktivnosti", žustre osude sa palestinske strane: "Ubijaju radi ubistva!"
Izrael teroristički napad (4) - Copyright AP Photo/Oded Balilty

Dvojica Palestinaca ubijena su u četvrtak kada su izraelske snage izvršile raciju na grad Dženin na Zapadnoj obali šestog dana napada na okupiranoj teritoriji, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

- Dvojica mladića su umrla od povreda zadobijenih u izraelskom napadu u okrugu Dženin - navodi se u saopštenju.

Izraelska vojska je istakla je da je "nastavljala nedavne antiterorističke aktivnosti", nedelju dana nakon što je muškarac iz Dženina ubio tri osobe u Tel Avivu, ne pominjući poslednju smrt Palestinaca.

Izrael je pojačao napade i učvršćuje svoj zid razdvajanja, izgrađen duboko unutar okupirane teritorije, nakon što su Palestinci u napadima unutar granica iz 1948. ubili 14 Izraelaca u protekle tri nedelje.

Dvojica palestinskih tinejdžera takođe su ubijena u sredu na Zapadnoj obali, u blizini gradova Vitlejema i Ramale. Žrtve su identifikovane kao Kusai Fuad Hamamra i Amer Elian.

Od 22. marta ubijeno je ukupno 20 Palestinaca, piše "AlArabi".

Premijer Naftali Benet dao je izraelskim snagama odrešene ruke na Zapadnoj obali, koju je Izrael okupirao od rata 1967. godine, upozoravajući da za ovaj rat "neće biti granica".

Palestinski premijer Mohamed Štaje rekao je u sredu da izraelski vojnici "ubijaju radi ubistva bez imalo obzira na međunarodno pravo".

Grupe za ljudska prava osudile su izraelske snage zbog "užasnog zanemarivanja ljudskih života" upotrebom "nepromišljene i nezakonite smrtonosne sile" protiv Palestinaca.

Poslednji veliki napad koji je Izrael pretrpeo bila je pucnjava prošlog četvrtka u oblasti noćnog života u priobalnom gradu Tel Avivu, koja je odnela tri života, a više desetina ih je ranjeno.

Eskalacija nasilja dolazi tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana i uoči početka jevrejskog festivala Paše u petak, što je preklapanje koje može povećati tenzije oko svetih mesta u starom gradu Jerusalima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike