Sprečen napad na hidrocentralu Kahovka na reci Dnjepar: Ukrajinske snage su lansirale dve rakete „Točka-U“, reagovala ruska vojska!

15.04.2022

18:07

0

Delovi rakete pali na mesto Nova Kahovka i da je tom prilikom oštećena zgrada jednog obdaništa

Sprečen napad na hidrocentralu Kahovka na reci Dnjepar: Ukrajinske snage su lansirale dve rakete „Točka-U“, reagovala ruska vojska!
rat ukrajina (5) - Copyright AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je sprečen napad na hidrocentralu Kahovka na reci Dnjepar koji bi mogao da rezultira nekontrolisanom izlivanju velike količine vode u Hersonskoj oblasti.

Kako je pojasnio portparol ruskog odbrambenog resora Igor Konašenkov, ukrajinske snage su lansirale dve rakete „Točka-U“ na ovu hidrocentralu, međutim pripadnici ruske vojske su uspele da ih obore.

- Oko sedam časova ujutru 19. raketna brigada ukrajinske vojske lansirala je dve rakete iz sistema Točka-U. Da su pogodile, došlo bi do izlivanja velike količine vode na naseljena mesta u Hersonskoj oblasti gde ljudi žive sa ciljem da se posle za to okrive ruske snage. Obe rakete su oborene sistemima PVO, rekao je on.

Takođe je kazao i da su delovi rakete pali na mesto Nova Kahovka i da je tom prilikom oštećena zgrada jednog obdaništa, kao i nekoliko stambenih objekata, dok su jedna žena i jedno dete zadobili povrede i prebačeni su u bolnicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike