Ukrajinski pokušaj deblokade Mariupolja propao: Onemogućeno oslobađanje puka AZOV

15.04.2022

17:40

0

Bitka za Mariupolj privodi se kraju

Ukrajinski pokušaj deblokade Mariupolja propao: Onemogućeno oslobađanje puka AZOV
Tan2022-4-15_1395110_4 - Copyright AP Photo/Petros Giannakouris

Konvoj ukrajinske borbene tehnike pokušao da se probije ka Azovstalju u Mariupolju. Proboj je sprečen saopštio je - dopisnik RIA Novosti pozivajući se na vojsku DNR.

👉 Budite u toku sa dešavanjima u Ukrajini čitajući naš blog

Prema dostupnim informacijama, Kijev je, između ostalih snaga, nameravao da baci grupaciju od 2.000 plaćenika na deblokadu Mariupolja, ali su se sada planovi promenili zbog potpune nesvrsishodnosti ove operacije. Taj plan je potpuno propao jer je Mariupolj je došao pod kontrolu Narodne milicije DNR i Oružanih snaga RF.

Najverovatnije će sada stranci biti prebačeni u pravcu Avdejevke, pošto su snage RF i DNR već počele jurišne i ofanzivne operacije na ovom frontu. (Pečat)

 

 

U toku je 51. dan Rusko Ukrajinskog rata. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

Bitka za Mariupolj privodi se kraju, nakon čega se očekuje prodor na sever i u Donbas te stvaranje tzv. Pavlogradskog kotla. U međuvremenu, nastavlja se uništavanje pvo sistema, koncetracija ukrajinske vojske, skladišta nafte i strateških objekti širom zemlje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike