Konašenkov oštro: "Rusija će povećati broj raketnih udara na Kijev kao odgovor na provokacije ukrajinske vojske na svojoj teritoriji"

15.04.2022

08:19

0

Broj i razmere raketnih napada na objekte u Kijevu povećavaće se kao odgovor na bilo kakve napade terorističkog karaktera ili diverzije kijevskog ekstremističkog režima na ruskoj teritoriji

Konašenkov oštro: "Rusija će povećati broj raketnih udara na Kijev kao odgovor na provokacije ukrajinske vojske na svojoj teritoriji"
konašenkov - Copyright Jutjub/ The Kremlin Stories

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da će Rusija odgovoriti na provokacije ukrajinske vojske na svojoj teritoriji novim raketnim napadima na objekte u Kijevu.

Kako je upozotio, broj i razmere raketnih napada na objekte u Kijevu povećavaće se kao odgovor na bilo kakve napade terorističkog karaktera ili diverzije kijevskog ekstremističkog režima na ruskoj teritoriji.

- Noćas je visoko preciznim raketama dugog dometa morskog baziranja "Kalibar“ izveden napad na vojni objekat na periferiji Kijeva - naglasioje Konašenkov..

General je precizirao da su prilikom napada na Žuljansku fabriku za mašinogradnju 'Vizar' uništeni su proizvodni pogoni i radionice za remont protivavionskih raketnih sistema dugog i srednjeg dometa, kao i protivbrodskih raketa.

Prema njegovom saopštenju, ruska sredstva protivvazduhoplovne odbrane oborila su ukrajinski helikopter Mi-8 koji je u četvrtak izveo napad na mesto Klimovo u Brjanskoj oblasti na teritoriji Rusije.

- Ruska sredstva PVO su u području naseljenog mesta Gorodnja u Černigovskoj oblasti protivavionskim raketnim sistemom S-400 oborili ukrajinski helikopter Mi-8 prilikom vraćanja u vazduhoplovnu bazu, koji je 14. aprila izveo napad na stanovnike mesta Klimovo u Brjanskoj oblasti - rekao je Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike