Upoznajte ukrajinskog blogera koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog "izdaje": "Rusija nas je molila osam godina, a sada gledajte rat"

15.04.2022

14:30

0

Autor: M.Vukićević

Gleb Ljašenko (33) osuđen je na 15 godina zatvora zbog "izdaje" jer je otvoreno stao protiv predsednika Volodimira Zelenskog

Upoznajte ukrajinskog blogera koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog "izdaje":  "Rusija nas je molila osam godina, a sada gledajte rat"
FPXgGiiXsAUsz2T - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Ukrajinski bloger Gleb Ljašenko (33) osuđen je na 15 godina zatvora zbog "izdaje" jer je otvoreno stao protiv predsednika Volodimira Zelenskog i stao na stranu Rusije u vojnoj intervenciji koju je predsednik Rusije Vladimir Putin sproveo u Ukrajini.

Iako je uhapšen 31. marta u Lavovu, Ljašenko je osuđen po hitnom postupku i dobio je maksimalnu kaznu zatvora.

- Rusija je osam godina tražila, pa čak i molila Ukrajinu da promeni kurs. Ukrajina je  to osam godina odbijala. A evo i rezultata - napisao je Gleb. - Zelenski je pogrešio. Godinama je Rusija tražila od nas razuman sporazum, odnosno da se klonimo NATO-a. Ali nije bilo promene kursa. To je zato što naša vlada prima naređenja od drugih, koji nas koriste. Ukrajinci za svoje svrhe. Rezultat je bio ovaj apsurdni rat. Svi ratovi počinju zbog laži. Ali svi ratovi mogu biti zaustavljeni istinom.

Kako prenosi censor.net, Ljašenko je na sudu rekao da samo želi mir i da traži slobodu izražavanja.

Šturo saopštenje ukrajinske službe

- Specijalne službe obustavile su aktivnosti skandaloznog novinara umešanog u aktivnosti koje podrivaju bezbednost informacija u Ukrajini. Izdajnik je koristio medije da podrži zločinačke radnje države agresora -  saopštila je filijala SBU u Lavovu na Fejsbuku.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike