Ukrajinske snage napale Rusiju: Šest vazdušnih udara na selo Klimovo, ima žrtava (FOTO/VIDEO)

14.04.2022

16:08

0

Autor: M. Vu.

Ruska istraga je pokazala da su ukrajinske snage izvele najmanje šest vazdušnih udara, tvrde ruski mediji

Ukrajinske snage napale Rusiju: Šest vazdušnih udara na selo Klimovo, ima žrtava (FOTO/VIDEO)
rat ukrajina (4) - Copyright Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Guverner ruske oblasti Brjansk saopštio je da su ukrajinske snage otvorile vatru na stambene objekte u tom regionu. To je oblast koja se graniči sa severom Ukrajine, nedaleko od grada Černihova.

- Ukrajinske snage su danas otvorile vatru na selo Klimovo. Dva stambena objekta su oštećena granatama, ima žrtava među stanovnicima - napisao je guverner Aleksandar Bogomaz na svom Telegram kanalu.

 

 

Ruska istraga je pokazala da su ukrajinske snage izvele najmanje šest vazdušnih udara, tvrde ruski mediji, dodajući da su napadnuti stambeni objekti. Rusi tvrde da je najmanje sedam osoba povređeno u navodnom ukrajinskom napadu, a šest kuća je oštećeno.

- Dana 14. aprila 2022. godine, dva borbena helikoptera opremljena teškim naoružanjem, vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine ilegalno su ušlo u vazdušni prostor Ruske Federacije - navodi se u saopštenju ruskog komiteta. - Nisko su leteli i izvršili šest napada na stambena naselja u selu Klimovo. Šest zgrada je oštećeno, a sedam osoba je povređeno - navodi se u saopštenju.

Rusija je juče zapretila napadima na Kijev u slučaju „nastavka sabotaže i napada“

Rusija je izvestila o nizu napada ukrajinskih snaga na pogranična područja poslednjih nedelja, uključujući napad na skladište goriva u gradu Belgorodu ranije ovog meseca.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u sredu da bi nastavak „sabotaže i napada“ ukrajinskih snaga mogao da izazove napade na Kijev.

 

 

- Ako se takvi incidenti nastave, onda će posledica biti napadi na centre odlučivanja, uključujući i Kijev, od kojih se ruska vojska uzdržavala do danas - saopštilo je ministarstvo.

Vlasti u četiri ruska regiona koji se graniče sa Ukrajinom i Krimom pod ruskom kontrolom saopštili su u ponedeljak da pojačavaju mere bezbednosti zbog, kako su rekli, „mogućih provokacija” sa ukrajinske strane. Nekoliko škola u toj oblasti zatvoreno je nakon minobacačkog napada, javila je ruska novinska agencija TASS.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike