Uhapšen napadač iz Bruklina! "Njujorčani, uhvatili smo ga. Imamo ga" (FOTO)

13.04.2022

19:39

0

Autor: I.P.

Frenk Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu za poslednje tri godine, a svaki je ispunjen ogorčenošću

Uhapšen napadač iz Bruklina! "Njujorčani, uhvatili smo ga. Imamo ga" (FOTO)
Tan2022-4-13_145859297_0 - Copyright Courtesy of NYPD via AP

 Frenk Džejms Osumnjičeni za napad u metrou u Bruklinu  je uhapšen.

Njujorške vlasti uhapsile su danas čoveka osumnjičenog da je u utorak bacao dimne bombe i pucao iz vatrenog oružja na putnike u njujorškom metrou, kada su povređene 23 osobe, izjavio je gradonačelnik Erik Adams.

-Njujorčani, uhvatili smo ga. Imamo ga. Zaštitićemo građane Njujorka i uhapsiti sve one koji veruju da mogu nekažnjeno da terorišu Njujorčane, poručio je gradonačelnik Adams na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komesar njujorške policije Kičant L. Sevel potvrdio je da je osumnjičeni Frenk Džejms (62), nakon 30-časovne potrage, uhapšen zahvaljujući dojavi.

Osumnjičeni Džejms se suočava sa federalnom optužnicom za teroristički napad u vozilu masovnog javnog transporta, saopštili su njujorški zvaničnici.

Podsećamo, muškarac, koji je identifikovan kao Frenk Džejms (62) prvo je bacio nekoliko dimnih bombi u metro, a onda je otvorio vatru. Ispalio je 33 metka u putnike, a oko 20 njih je povređeno.

Frenk Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu za poslednje tri godine, a svaki je ispunjen ogorčenošću.

Snimci su puni psovki i prikazuju ga kako govori o stanju sveta, odnosno kako ga on vidi. Prepuni su iznošenja svojih pritužbi, preteći da će "ubiti sve što je na vidiku". Frenk je delio i teorije zavere - kao što je tvrdnja da kule bliznakinje nikada nisu mogle da budu oborene 11. septembra avionima.

 

Govorio je o psihijatrijskim ustanovama u kojima je boravio u Bronksu i Nju Džersiju, navodeći da osoblje nije uspelo da mu pomogne i da ga je "učinilo još opasnijim".

Bonmus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike