Dan pre zločina objavio video - pričao o ropstvu: Osumnjičeni za pucnjavu u Bruklinu postavljao na Jutjub snimke pune mržnje i besa

13.04.2022

09:00

0

Autor: J.B.O.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog uzetu sa naloga na Jutjubu, gde je objavljivao snimke pod imenom "Prorok istine"

Dan pre zločina objavio video - pričao o ropstvu: Osumnjičeni za pucnjavu u Bruklinu postavljao na Jutjub snimke pune mržnje i besa
osumnjičeni - Copyright printscreen/Twitter*/The Telegraph

Frenk Džejms koji je osumnjičen za napad na metro stanicu u Bruklinu u Njujorku objavio je stotine snimaka na svom Jutjub kanalu. U video zapisima koji ga prikazuju on oštro osuđuje vlast i sistem, ali i detaljno opisuje svoje bitke sa socijalnim radnicima i daje besne izjave protiv belaca, Portorikanaca, Jevreja, klimatskih promena i policije.

Džejmsa (62) je policija identifikovala kao "osobu od interesa" u pucnjavi i rekla da je iznajmio teretni kombi U-Haul u ponedeljak u Filadelfiji kojim se odvezao do Bruklina gde je počinio zločin.

Kombi je pronađen napušten oko osam kilometara od mesta pucnjave, a ključ je ostavljen na licu mesta, prenosi Daily mail.

Kako bi se što pre pronašao i uhapsio Frenk Džejms ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za svaku informaciju .

U utorak uveče policija je objavila njegovu fotografiju uzetu sa naloga na Jutjubu, gde je objavljivao snimke pod imenom "Prophet of Truth88" (Prorok istine).

Frenk Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu za poslednje tri godine, a svaki je ispunjen ogorčenošću.

Snimci su puni psovki i prikazuju ga kako govori o stanju sveta, odnosno kako ga on vidi. Prepuni su iznošenje svojih pritužbi, preteći da će "ubiti sve što je na vidiku". Frenk je delio i teorije zavere - kao što je tvrdnja da kule bliznakinje nikada nisu mogle da budu oborene 11. septembra avionima.

Govorio je o psihijatrijskim ustanovama u kojima je boravio u Bronksu i Nju Džersiju, navodeći da osoblje nije uspelo da mu pomogne i da ga je "učinilo još opasnijim".

- Gospodine gradonačelniče, ja sam žrtva vašeg programa mentalnog zdravlja. Imam 63 godine i pun sam mržnje, besa i gorčine -opisao je u jednom snimku obraćajući se prvom čoveku Njujorka Eriku Adamsu.

Džejms ga je kritikovao i što nije uradio više da reši pitanje beskućnika.

- Erik Adams, šta ti radiš brate? Šta se dešava sa beskućnicima? Svaki vagon je pun beskućnika, bilo mi je loše i nisam mogao da stojim, morao sam da idem od vagona do vagona - istakao je govoreći o metrou.

Policija Njujorka je rekla da je povećala obezbeđenje Adamsu nakon što su otkrili ove snimke.

Džejms je samo dan pre pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude.

Kako je rekao, situacija se nije promenila po Afroamerikance - ropstvo i dalje postoji.

Da podsetimo, do incidenta u Brulinu je došlo u utorak tokom jutarnjeg špica, u vozu na stanici "36. ulica" u gradskoj četvrti Sanset park.

Prema rečima svedoka, napadač je aktivirao dimne bombe i upucao više osoba u vozu na stanici podzemne železnice. Ranjeno je više od 20 ljudi. Napadač je pobegao sa mesta zločina i potraga za njim je u toku.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike