Bajden se zaneo, Makron mu okreće leđa i "beži" od njegove retorike: Nisam baš siguran... Rusi i Ukrajinci su braća! (VIDEO)

13.04.2022

16:18

0

Autor: A. B.

Makron je rekao da će "biti oprezan" da koristi takav jezik "jer su ova dva naroda - Rusi i Ukrajinci braća"

Bajden se zaneo, Makron mu okreće leđa i "beži" od njegove retorike: Nisam baš siguran... Rusi i Ukrajinci su braća! (VIDEO)
profimedia-0673837657 - Copyright Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da opiše ruske akcije u Ukrajini kao "genocid" dan nakon što je predsednik SAD Džo Bajden prvi put upotrebio taj izraz.

Makron je rekao da će "biti oprezan" da koristi takav jezik "jer su ova dva naroda - Rusi i Ukrajinci braća" tokom intervjua na televiziji "France 2".

- Želim da nastavim da pokušavam, koliko god mogu, da zaustavim ovaj sukob i obnovim mir. Nisam siguran da eskalacija retorike služi tom cilju. Ono što sa sigurnošću možemo reći jeste da je situacija neprihvatljiva – na našem evropskom tlu.

Dan ranije, Bajden je aludirao da je na situaciju u Ukrajini gledao kao na genocid.

- Vaš porodični budžet, vaša sposobnost da napunite rezervoar – ništa od toga ne bi trebalo da zavisi od toga da li diktator objavljuje rat i vrši genocid na pola sveta dalje - istakao je Bajden "upirući prstom" ka Rusiji i Putinu.

Bajden je kasnije ponovo potvrdio komentar.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike