Nebenzja: Ruska vojska nikada nije napadala civilno stanovništvo - imamo dokaze o dezinformacijama u Buči (VIDEO)

04.04.2022

20:58

0

Nezamislivo odbijanje Londona da održi sednicu SB UN

Nebenzja: Ruska vojska nikada nije napadala civilno stanovništvo - imamo dokaze o dezinformacijama u Buči (VIDEO)
Tan2022-3-2_175220713_0 - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Rusija će pred Savetom bezbednosti UN predstaviti dokaze koji potvrđuju da su izjave Zapada o Buči laž, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Prema njegovim rečima, ruska vojska nikada nije napadala civilno stanovništvo.

- Imamo stvarne dokaze koji to potvrđuju. Nameravamo da ih predstavimo Savetu bezbednosti što je pre moguće kako međunarodna zajednica ne bi bila dovedena u zabludu lažnom pričom Kijeva i njegovih zapadnih sponzora, rekao je Nebenzja.

On je naglasio da su video-materijali izrežirani.

Prema njegovim rečima, 4. aprila je uz aktivnu podršku zapadnih sponzora kijevski režim počeo u zapadnim medijima da širi dezinformacije o navodnim zverstvima Oružanih snaga Rusije u Buči.

- Od samog početka je bilo jasno da se radi o još jednoj montiranoj provokaciji koja ima za cilj diskreditaciju Oružanih snaga Rusije i vršenje političkog pritiska na Rusiju, rekao je on.

Nezamislivo odbijanje Londona da održi sednicu SB UN

Nebenzja je nazvao neviđenim i nezamislivim odbijanje Londona, koji predsedava Savetom bezbednosti UN, da u ponedeljak održi sednicu Saveta bezbednosti o događajima u Buči, koje rusko Ministarstvo odbrane naziva provokacijom.

- Ono što se desilo juče i danas je bez presedana. Nezamislivo je da nam je uskraćena sednica Saveta bezbednosti UN. To je nešto nezamislivo, bez presedana u istoriji UN, naglasio je Nebenzja.

Više zapadnih medija je objavili su materijale o gradu Buča, odakle su se ruske snage povukle. U njima novinari govore o "zverstvima" ruskih snaga, o mnogobrojnim leševima koji leže pored puta.

 

 

Međutim, kasnije se pojavio "snimak dokaza", ali on upravo i raskrinkava proukrajinske medije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike