Ciljali kolovođe ukrajinskih nacionalista: Ruska vojska oborila dva helikoptera za evakuaciju lidera Azova

05.04.2022

19:04

0

U napadu visokopreciznim raketama uništeni su i ukrajinski komandni punkt jedinica teritorijalne odbrane, skladište goriva i pogon za remont oklopne tehnike

Ciljali kolovođe ukrajinskih nacionalista: Ruska vojska oborila dva helikoptera za evakuaciju lidera Azova
profimedia-0664874315 - Copyright Profimedia

Dva helikoptera Mi-8 koje je Ukrajina poslala za evakuaciju lidera bataljona „Azov“ oborena su danas kod Marijupolja, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- Ujutro 5. aprila zaustavljen je još jedan pokušaj kijevskog režima da evakuiše kolovođe nacionalističkog bataljona Azov. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8, koja su pokušala da uđu u grad sa mora, oborena su ručnim raketnim bacačima - saopštio je ruski vojni zvaničnik, prenosi TASS.

Konašenkov je rekao i da su "nacionalističke formacije Ukrajine u Marijupolju odbile da polože oružje i izađu kroz humanitarne koridore" i da će grad "osloboditi snage Ruske Federacije i DNR", navodi TASS.

Osim toga, saopšteno je da je ruska vojska u napadu visokopreciznim raketima uništila ukrajinski komandni punkt jedinica teritorijalne odbrane, skladište goriva i pogon za remont oklopne tehnike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike