Ukrajinski pregovarač najavio mogući susret u Turskoj: "Mislimo da bi to najverovatnije bilo u Istanbulu ili Ankari"

02.04.2022

20:06

0

Ni datum ni mesto nisu poznati

Ukrajinski pregovarač najavio mogući susret u Turskoj: "Mislimo da bi to najverovatnije bilo u Istanbulu ili Ankari"
yelenski putin - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Mesto sastanka predsednika Rusije Vladimira Putin ai predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog najverovatnije će biti Turska, izjavio je danas ukrajinski pregovarač David Arahamia.

Kako javlja Interfaks Ukrajina, Arahamia je ukrajinskoj televiziji rekao da vreme i mesto sastanka još nisu poznati, preneo je Rojters. Obe strane su pregovore poslednjih dana opisali kao teške.

Razgovori su kombinacija sastanaka licem u lice u Turskoj i virtuelnih sastanaka.

Arahamia je rekao da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u petak pozvao Putina i Zelenskog i da mu se čini da može da potvrdi da su spremni da dogovore sastanak u bliskoj budućnosti.

- Ni datum ni mesto nisu poznati, ali mislimo da bi to najverovatnije bilo u Istanbulu ili Ankari, dodao je on.

Ukrajinski pregovarač David Arahamia izjavio je danas da je Rusija nagovestila da je nacrt mirovnog sporazuma u fazi koja je dovoljno odmakla da bi bilo moguće organizovati direktne konsultacije između lidera dve zemlje, javio je ukrajinski Interfaks.

Agencija je citirala Arahamiju koji je rekao ukrajinskoj televiziji da je Rusija prihvatila sveukupni stav Ukrajine sa izuzetkom njenog stava o Krimu, preneo je Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike