Ovako je izraelski policajac likvidirao teroristu koji je ubio 5 ljudi: Među stradalima otac koji je štitio sina i dva Ukrajinca (VIDEO)

31.03.2022

14:14

0

Autor: 24sedam

Palestinca savladala policija

Ovako je izraelski policajac likvidirao teroristu koji je ubio 5 ljudi: Među stradalima otac koji je štitio sina i dva Ukrajinca (VIDEO)
izrael1 - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

Kamera izraelskog policajca snimila je kako je izgledala potera za palestinskim napadačem koji je jurišnom puškom ubio 5 ljudi.

Dia Armašah (27), iz sela Jabada na Zapadnoj obali, otvorio je vatru puškom M-16 u Bnei Braku, gradu nadomak Tel Aviva u kome žive pretežno ortodoksni Jevreji.

Ubijena su dva Ukrajinca, dva izraelska civila i jedan arapsko-izraelski policajac.

Izraelac je jurio za napadačem, potom ispalio nekoliko metaka i tako ga savladao.

 

 

Među ubijenima je policajac Amir Kuri (32), kao i nastavnik koji je štitio svog dvogodišnjeg sina.

Avišai Jehezkel (29) je vodio svog sina u šetnju i pričao je telefonom sa suprugom Namom, koja je inače u osmom mesecu trudnoće.

Rekao joj je da čuje zvuk vatrometa pre nego što su završili razgovor, ne shvatajući da se radi o pucnjavi. Kada je uvideo šta se događa, brzo je pozvao svog brata, koji živi u blizini, da ne izlazi napolje. Nekoliko trenutaka kasnije je ubijen.

Prva žrtva je bio Jakov Šalom (36) koji je upucan u svojim kolima.

Među stradalima su i Ukrajinci Viktor Sorokopot (38) i Smitrij Mitrik (23) koji su stigli u Izrael, pre nego što je počela ruska operacija u Ukrajini, gde su se zaposlili u jednoj prodavnici.

AP Photo/Ariel Schalit
 

Armašah je 2013. godine proveo šest meseci u zatvoru zbog planiranja terorističkog napada protiv Jevreja, međutim, nije bio povezan ni sa jednom palestinskom grupom.

U znak odmazde, izraelske snage su na Zapadnoj obali sprovele racije, ubivši jednog Palestinca. 

Petorica muškaraca su uhapšeni zbog sumnje da su navodno umešani u smrtonosni napad.

Klub palestinskih zatvorenika, grupa koja predstavlja sadašnje i bivše palestinske zatvorenike, saopštila je da su uhapšeni Armašahovi rođaci.

Premijer Izraela, Naftali Benet, rekao je da je više od 200 ljudi uhapšeno ili ispitano. Pozvao je sve građane koji imaju dozvolu za nošenje oružja, da ga i ponesu kada izlaze napolje.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je osudio napad rekavši da će ubistva samo dovesti do pogoršanja situacije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike