Posle pet meseci izašla među ljude: Kraljica Elizabeta II prisustvovala komemoraciji princu Filipu (FOTO)

29.03.2022

12:48

0

Bakingemska palata je saopštila da je 95-godišnja kraljica bila aktivno uključena u planiranje komemoracije

Posle pet meseci izašla među ljude: Kraljica Elizabeta II prisustvovala komemoraciji princu Filipu (FOTO)
Tan2022-3-29_142058816_0 - Copyright Tanjug/Richard Pohle/Pool via AP

Kraljica Velike Britanije Elizabeta II prvi put se danas pojavila u javnosti posle pet meseci da bi se pridružila kraljevskoj porodici i drugim zvaničnicima na komemoraciji u čast njenog supruga, princa Filipa, koji je preminuo prošle godine.

Komemoracija je održana u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, a kraljici su se pridružili princ Čarls, njegov sin Vilijam sa suprugom Kejt, princ Endru, koji je bio u centru skandala zbog povezanosti sa Džefrijem Epstajnom i optužbi Virdžinije Džufri da je bio intiman sa njom kad je bila maloletna, i drugi članovi kraljevske porodice, uključujući njihovu decu, preneo je Rojters.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, file
Princ Filip

Prisustvovali su i strani kraljevi i kraljice, prijatelji pokojnog vojvode i političari, uključujući britanskog premijera Borisa Džonsona, vojni zvaničnici i više od 500 predstavnika dobrotvornih i drugih organizacija koje je pokojni vojvoda od Edinburga zastupao.

Bakingemska palata je saopštila da je 95-godišnja kraljica bila aktivno uključena u planiranje komemoracije.

Kraljičino zdravlje je u fokusu otkako je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, nakon čega joj je njen medicinski tim savetovao da se odmori.

Kako je navedeno, ona se u februaru zarazila kovidom 19 i imala je blage simptome nalik prehladi i od tada je otkazala neke angažmane koji su podrazumevali lični kontakt.

Današnji događaj u Vestminsterskoj opatiji u Londonu organizovan je u znak zahvalnosti princu Filipu, koji je preminuo u 99. godini 9. aprila prošle godine, za njegov društveni doprinos, navela je agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike